Žĺtok na kaviári
Naj-krémový žĺtok ako ideálny spoločník ku kaviáru
Link na video TU
Sous Vide je technika, ktorá umožňuje variť s presnosťou na desatinu stupňa. KulinaryLab Vám ukáže, ako to vie byť výborný pomocník pri varení. Pri našom teste sme vajíčka ponorili do vodného kúpeľa, pričom sme starostlivo monitorovali teplotu a čas varenia. Výsledkom je žĺtok s majstrovskou textúrou a chuťou, akú ste doteraz možno zažili len náhodou. A kombinácia ostatných chutí, ktoré sme v tomto recepte spojili Vás ohúri.
Delicious creamy egg yolk on caviar
Sous vide is a technique that allows cooking with precision to a tenth of a degree. KulinaryLab will show you how it can be an excellent helper in cooking. In our test, we submerged the eggs in a water bath, carefully monitoring the temperature and cooking time. The result is yolk with a masterful texture and taste that you may have experienced by chance so far. And the combination of other flavors that we merged in this recipe will amaze you.
Ingrediencie na 2 porcie:
2 vajcia
100 g zemiakov
15 g masla
1 g kurkumy
25 g parmazánu
petržlenová vňať
soľ
čierne korenie
2 ČL dijonskej horčice
1 ČL octu
120 g slnečnicový olej
30 g čierny kaviár
žerucha
1. Zapneme Sou vide stroj a zohrejeme vodu na 71 °C, do nej ponoríme celé vajíčka na 25 minút.
2. Zemiaky očistíme, rozštvrtíme a dáme do kuchty variť s trochou vody na 8 minút.
3. Nastrúhame si parmazán a nakrájame petržlenovú vňaťku.
4. Uvarené zemiaky v hrnci dochutíme soľou, kurkumou, maslom, zamiešame aj s parmazánom a necháme prikryté v hrnci. Po 2 minútach ešte pridáme petržlenovú vňaťku.
5. Vajíčka po 25 minútach vyberieme, opatrne rozbijeme a vylejeme do misky. Žĺka opäť opatrne očistíme a v inej miske necháme plávať v stále teplom vodnom kúpeli.
6. Pripravíme si majonézu: bielka z vajíčok dáme do vysokej nádoby (budeme v nej mixovať), pridáme soľ, horčicu, ocot a rozmiešame. Potom za stáleho miešania cícerkom prilievame olej až do zhustnutia.
7. Servírujeme ukladaním na tanier v postupnosti majonéza, zemiaky, kaviár, vajíčko, žerucha.
Ingredients for 2 portions:
2 eggs
100 g potatoes
15 g butter
1 g turmeric
25 g parmesan
Parsley
Salt
Black pepper
2 teaspoons Dijon mustard
1 teaspoon vinegar
120 g sunflower oil
30 g black caviar
watercress
Turn on the Sous vide machine and heat the water to 71 °C, submerge the whole eggs for 25 minutes.
Clean and quarter the potatoes and cook in a pressurecooker with a little water for 8 minutes.
Grate the parmesan and chop the parsley sprig.
Season the cooked potatoes in the pot with salt, turmeric, butter, mix with parmesan and leave covered in the pot. After 2 minutes add the parsley.
After 25 minutes remove the eggs carefully and place the yolks in a bowl. Carefully peel the yolks and leave floating in the still warm water bath.
Prepare the mayonnaise: place the egg whites in a high container (we will mix in it), add salt, mustard, vinegar and mix. Then slowly pour in the oil while continuously mixing until thickened.
Serve by layering on a plate in this order: mayonnaise, potatoes, caviar, egg, watercress.
Kategória: | Recepty |
---|---|
jedlá: | predjedlá |
procesy: | sous vide |
suroviny: | vajcia |
Položka bola vypredaná… |