Zeleninové kedgeree (4. deň)

Link na video TU

Položka bola vypredaná…
Zeleninové kedgeree (4. deň)

Ingrediencie:

Z nákupného zoznamu

Hrášok mrazený – 80 g

Cesnak - 2 strúčiky

Citrón – ½ ks

Jarná cibuľka – 1 ks.

Špenát čerstvý – 75 g

Maslo – 15 g

Základné potraviny

orechy (mix) - 40 g

ryža Basmati – 70 g

olivový olej

soľ

čierne korenie

vajce – 1 ks

kari korenie

čili

Postup prípravy

1. Dáme si zovrieť vodu na ryžu. Keď sa varí, pridáme soľ a ryžu. Ryžu varíme do mäkka (cca 10 až 12 min) za občasného miešania.

2. Dáme si variť vajíčko. Varíme ho na mäkko 5 min.

3. Na suchú panvicu si dáme opekať orechy.

4. Hrášok si prepláchneme horúcou vodou a dáme odkvapkať.

5. Očistíme si jarnú cibuľku a cesnak. Nakrájame ich na drobno.

6. Špenát umyjeme a osušíme.

7. Orestované orechy presypeme do misky.

8. Panvicu si utrieme, pridáme do nej olivový olej a začneme restovať cibuľku s cesnakom. Zmiernime teplotu a restujeme do zlatista.

9. Odkvapkaný hrášok pridáme k cibuľke. Osolíme a okoreníme čiernym korením. Ochutíme karí korením.

10. Uvarenú ryžu si precedíme a pridáme k hrášku. Premiešame. Varič je na minimálnej teplote.

11. Orestované orechy si posekáme a pridáme k hrášku.

12. Usušený špenát pridáme k zmesi. Premiešame a ochutíme ešte čili korením a pridáme maslo. Premiešame aby sa špenát zapracoval do ryže.

13. Očistíme a opláchneme si uvarené vajíčko.

14. Servírujeme. Zmes si dáme na tanier a navrch položíme prepolené vajíčko, ktoré osolíme, okoreníme čiernym korením a posypeme koriandrovými lístkami.

Kategória: 14. týždeň
jedlá: hlavné jedlá
procesy: varenie
suroviny: zelenina
Položka bola vypredaná…