Zeleninové kedgeree (4. deň)
Link na video TU
Ingrediencie:
Z nákupného zoznamu
Hrášok mrazený – 80 g
Cesnak - 2 strúčiky
Citrón – ½ ks
Jarná cibuľka – 1 ks.
Špenát čerstvý – 75 g
Maslo – 15 g
Základné potraviny
orechy (mix) - 40 g
ryža Basmati – 70 g
olivový olej
soľ
čierne korenie
vajce – 1 ks
kari korenie
čili
Postup prípravy
1. Dáme si zovrieť vodu na ryžu. Keď sa varí, pridáme soľ a ryžu. Ryžu varíme do mäkka (cca 10 až 12 min) za občasného miešania.
2. Dáme si variť vajíčko. Varíme ho na mäkko 5 min.
3. Na suchú panvicu si dáme opekať orechy.
4. Hrášok si prepláchneme horúcou vodou a dáme odkvapkať.
5. Očistíme si jarnú cibuľku a cesnak. Nakrájame ich na drobno.
6. Špenát umyjeme a osušíme.
7. Orestované orechy presypeme do misky.
8. Panvicu si utrieme, pridáme do nej olivový olej a začneme restovať cibuľku s cesnakom. Zmiernime teplotu a restujeme do zlatista.
9. Odkvapkaný hrášok pridáme k cibuľke. Osolíme a okoreníme čiernym korením. Ochutíme karí korením.
10. Uvarenú ryžu si precedíme a pridáme k hrášku. Premiešame. Varič je na minimálnej teplote.
11. Orestované orechy si posekáme a pridáme k hrášku.
12. Usušený špenát pridáme k zmesi. Premiešame a ochutíme ešte čili korením a pridáme maslo. Premiešame aby sa špenát zapracoval do ryže.
13. Očistíme a opláchneme si uvarené vajíčko.
14. Servírujeme. Zmes si dáme na tanier a navrch položíme prepolené vajíčko, ktoré osolíme, okoreníme čiernym korením a posypeme koriandrovými lístkami.
Kategória: | 14. týždeň |
---|---|
jedlá: | hlavné jedlá |
procesy: | varenie |
suroviny: | zelenina |
Položka bola vypredaná… |