Zeleninová Beluga (7. deň)
Link na video TU
Ingrediencie:
Z nákupného zoznamu
Mrkva – 65 g
Cesnak – 2 strúčiky
Baklažán – ½ ks
Cherry paradajky – 100 g
Cuketa – ½ ks
Šalát srdiečkový – 1 ks
Reďkovky - zvyšok (cca 5 ks)
Citrón – 1 ks
Maslo – 30 g
Uhorka baby – 1 ks
Petržlenová vňať
Základné potraviny
Beluga - 50 g
bobkový list
olivový olej
soľ
čierne korenie
oregano
tymian
Syr strúhaný tvrdý (Gouda) – 30 g
Postup prípravy
1. Odvážime Belugu. Prepláchneme ju a dáme variť do osolenej vody. Pridáme bobkový list. Varíme cca 20 min.
2. Očistíme, umyjeme a nakrájame mrkvu, baklažán ošúpeme nakrájame na malé kocky, zasypeme ho soľou v miske a necháme vypotiť.
3. Cuketu nešúpeme len umyjeme, nakrájame na kocky.
4. Paradajky opláchneme a nakrájame na polovicu.
5. Umytý a na listy rozobraný šalát dáme na utierku odkvapkať.
6. Baklažán si posolíme a dáme do misky. Musí sa spotiť. Po chvíli ho opláchneme a dáme na papierovú utierku a osušíme. Vyžmýkame vodu.
7. Na panvicu dáme olivový olej. Zohrejeme. Pridáme mrkvu, soľ a čierne korenie. Restujeme. Pridáme cuketu, znova osolíme a okoreníme. Premiešame.
8. Cesnak očistíme a nakrájame na drobno. Reďkovky umyjeme a očistíme.
9. Baklažán opláchneme studenou vodou a osušíme. Pridáme do panvice. Premiešame
10. Prisypeme do panvice cesnak. Premiešame. Pridáme paradajky, oregano a tymian. Pridáme maslo. Premiešame. Dusíme ešte chvíľku, odložíme z platne a pridáme citrónovú šťavu.
11. Paradajky a uhorku nakrájame na plátky, v miske ich osolíme a okoreníme čiernym korením a dochutíme citrónovou šťavou. Pridáme nadrobno nakrájaný šalát. Ochutíme ešte olivovým olejom a premiešame.
12. Scedíme Belugu a pridáme na panvicu spolu s nasekanou petržlenovou vňaťou. Premiešame.
13. Servírujeme. Pokiaľ Vám zostal strúhaný syr použite ho teraz na posypanie.
Kategória: | 18. týždeň |
---|---|
jedlá: | hlavné jedlá |
procesy: | varenie |
suroviny: | strukoviny |
Položka bola vypredaná… |