Zeleninová Beluga (7. deň)

Link na video TU

Položka bola vypredaná…
Zeleninová Beluga (7. deň)

Ingrediencie:

Z nákupného zoznamu

Mrkva – 65 g

Cesnak – 2 strúčiky

Baklažán – ½ ks

Cherry paradajky – 100 g

Cuketa – ½ ks

Šalát srdiečkový – 1 ks

Reďkovky - zvyšok (cca 5 ks)

Citrón – 1 ks

Maslo – 30 g

Uhorka baby – 1 ks

Petržlenová vňať

Základné potraviny

Beluga - 50 g

bobkový list

olivový olej

soľ

čierne korenie

oregano

tymian

Syr strúhaný tvrdý (Gouda) – 30 g

Postup prípravy

1. Odvážime Belugu. Prepláchneme ju a dáme variť do osolenej vody. Pridáme bobkový list. Varíme cca 20 min.

2. Očistíme, umyjeme a nakrájame mrkvu, baklažán ošúpeme nakrájame na malé kocky, zasypeme ho soľou v miske a necháme vypotiť.

3. Cuketu nešúpeme len umyjeme, nakrájame na kocky.

4. Paradajky opláchneme a nakrájame na polovicu.

5. Umytý a na listy rozobraný šalát dáme na utierku odkvapkať.

6. Baklažán si posolíme a dáme do misky. Musí sa spotiť. Po chvíli ho opláchneme a dáme na papierovú utierku a osušíme. Vyžmýkame vodu.

7. Na panvicu dáme olivový olej. Zohrejeme. Pridáme mrkvu, soľ a čierne korenie. Restujeme. Pridáme cuketu, znova osolíme a okoreníme. Premiešame.

8. Cesnak očistíme a nakrájame na drobno. Reďkovky umyjeme a očistíme.

9. Baklažán opláchneme studenou vodou a osušíme. Pridáme do panvice. Premiešame

10. Prisypeme do panvice cesnak. Premiešame. Pridáme paradajky, oregano a tymian. Pridáme maslo. Premiešame. Dusíme ešte chvíľku, odložíme z platne a pridáme citrónovú šťavu.

11. Paradajky a uhorku nakrájame na plátky, v miske ich osolíme a okoreníme čiernym korením a dochutíme citrónovou šťavou. Pridáme nadrobno nakrájaný šalát. Ochutíme ešte olivovým olejom a premiešame.

12. Scedíme Belugu a pridáme na panvicu spolu s nasekanou petržlenovou vňaťou. Premiešame.

13. Servírujeme. Pokiaľ Vám zostal strúhaný syr použite ho teraz na posypanie.

Kategória: 18. týždeň
jedlá: hlavné jedlá
procesy: varenie
suroviny: strukoviny
Položka bola vypredaná…