Zapekaný batát s mozzarellou a mletým mäsom (6. deň)

Link na video TU

 
Položka bola vypredaná…
Zapekaný batát s mozzarellou a mletým mäsom (6. deň)

Ingrediencie:

Z nákupného zoznamu

Bravčové mleté mäso – 130 g

Cesnak – 2 strúčiky

Cibuľa – 50 g

Batát – 270 g

Tymian čerstvý

Paradajkový pretlak – zvyšok (cca 35 g)

Sušené paradajky – 25 g

Mozzarella – 125 g

Petržlenová vňatka

Základné potraviny

olivový olej

soľ

čierne korenie

čili

oregano

Postup prípravy

1. Dáme si variť vodu do hrnca, osolíme ju. Keď sa varí, vložíme batáty očistené a nakrájané na plátky. Uvaríme do polomäkka.

2. Rúru si vyhrejeme 220 C.

3. Cibuľu si nakrájame nadrobno. Vložíme do vyhriatej panvice s olivovým olejom. Restujeme.

4. Pridáme očistený a nadrobno nakrájaný cesnak. Pridáme mleté mäso a restujeme. Osolíme, okoreníme, pridáme tymian.

5. Pridáme paradajkový pretlak. Orestujeme ho. Podlejeme zmes teplou vodou. Povaríme a pridáme čili a sušené rajčiny. Podusíme a vypneme sporák.

6. Batáty scedíme a dáme do plechu vystlaného papierom na pečenie. Okoreníme.

7. Navrch navrstvíme dusenú zmes a nakrájanú mozzarellu. Jemne ju osolíme a okoreníme čiernym korením. Pokvapkáme ju olivovým olejom.

8. Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme do zlata. Posypeme oreganom a prepneme na 2 minúty na gril.

9. Môžeme servírovať posypané petržlenovou vňaťou a pokvapkané olivovým olejom.

Kategória: 19. týždeň
jedlá: hlavné jedlá
procesy: pečenie
suroviny: mäso, zelenina
Položka bola vypredaná…