Zapekaný batát s mozzarellou a mletým mäsom (6. deň)
Link na video TU
Ingrediencie:
Z nákupného zoznamu
Bravčové mleté mäso – 130 g
Cesnak – 2 strúčiky
Cibuľa – 50 g
Batát – 270 g
Tymian čerstvý
Paradajkový pretlak – zvyšok (cca 35 g)
Sušené paradajky – 25 g
Mozzarella – 125 g
Petržlenová vňatka
Základné potraviny
olivový olej
soľ
čierne korenie
čili
oregano
Postup prípravy
1. Dáme si variť vodu do hrnca, osolíme ju. Keď sa varí, vložíme batáty očistené a nakrájané na plátky. Uvaríme do polomäkka.
2. Rúru si vyhrejeme 220 C.
3. Cibuľu si nakrájame nadrobno. Vložíme do vyhriatej panvice s olivovým olejom. Restujeme.
4. Pridáme očistený a nadrobno nakrájaný cesnak. Pridáme mleté mäso a restujeme. Osolíme, okoreníme, pridáme tymian.
5. Pridáme paradajkový pretlak. Orestujeme ho. Podlejeme zmes teplou vodou. Povaríme a pridáme čili a sušené rajčiny. Podusíme a vypneme sporák.
6. Batáty scedíme a dáme do plechu vystlaného papierom na pečenie. Okoreníme.
7. Navrch navrstvíme dusenú zmes a nakrájanú mozzarellu. Jemne ju osolíme a okoreníme čiernym korením. Pokvapkáme ju olivovým olejom.
8. Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme do zlata. Posypeme oreganom a prepneme na 2 minúty na gril.
9. Môžeme servírovať posypané petržlenovou vňaťou a pokvapkané olivovým olejom.
Kategória: | 19. týždeň |
---|---|
jedlá: | hlavné jedlá |
procesy: | pečenie |
suroviny: | mäso, zelenina |
Položka bola vypredaná… |