Zapečený fenikel s mozzarellou a paradajkou (4. deň)
Link na video TU
Ingrediencie:
Z nákupného zoznamu
Fenikel – 1 ks
Mozzarella – 120 g
Zemiak – 150 g
Batát – 150 g
Paradajka – 1 ks (50 g)
Jarná cibuľka (zelená časť) – ½ ks
Maslo – 2 x 20 g
Citrón – ¼ ks
Petržlenová vňatka
Základné potraviny
olivový olej
soľ
čierne korenie
čili
rasca
tymian
feniklové semiačka
Slnečnicové semiačka – 1 polievková lyžica
Postup prípravy
1. Očistíme si zemiak a batat, opláchneme a nakrájame na menšie kocky. Spolu ich v hrnci zalejeme vodou, osolíme a varíme cca 10 min.
2. Rozohrejeme rúru na gril
3. Fenikel očistíme a nakrájame na tenké rezance.
4. Mozzarellu otvoríme a zlejeme, nakrájame na kolieska.
5. Paradajku umyjeme a nakrájame na kolieska.
6. Dáme si zohrievať panvicu s olivovým olejom,
7. Nakrájame si zelenú časť z jarnej cibuľky na kolieska.
8. Na zohriatu panvicu dáme fenikel, osolíme, pridáme čili, rascu, tymian a feniklové semená. Prisypeme slnečnicové semienka, premiešame a veľmi krátko orestujeme.
9. Fenikel pokvapkáme citrónovou šťavou a dáme maslo. Premiešame aby sa maslo rozpustilo, potom na fenikel naukladáme kolieska paradajky, osolíme a okoreníme ju jemne čiernym korením.
10. Na paradajku nasypeme trochu zelenej časti cibuľky a rozvrstvíme kolieska mozzarelli. Opäť jemne osolíme a okoreníme. Celé dáme pod gril na cca 2 min (kontrolujeme).
11. Zemiaky a batáty dovaríme, scedíme a pridáme maslo, olivový olej a nasekanú petržlenovú vňatku. Popučíme a premiešame. Podľa potreby dochutíme.
12. Servírujeme posypané zelenou vňatkou cibuľky.
Kategória: | 16. týždeň |
---|---|
jedlá: | hlavné jedlá |
procesy: | varenie |
suroviny: | zelenina |
Položka bola vypredaná… |