Zapečený fenikel s mozzarellou a paradajkou (4. deň)

Link na video TU

Položka bola vypredaná…
Zapečený fenikel s mozzarellou a paradajkou (4. deň)

Ingrediencie:

Z nákupného zoznamu

Fenikel – 1 ks

Mozzarella – 120 g

Zemiak – 150 g

Batát – 150 g

Paradajka – 1 ks (50 g)

Jarná cibuľka (zelená časť) – ½ ks

Maslo – 2 x 20 g

Citrón – ¼ ks

Petržlenová vňatka

Základné potraviny

olivový olej

soľ

čierne korenie

čili

rasca

tymian

feniklové semiačka

Slnečnicové semiačka – 1 polievková lyžica

Postup prípravy

1. Očistíme si zemiak a batat, opláchneme a nakrájame na menšie kocky. Spolu ich v hrnci zalejeme vodou, osolíme a varíme cca 10 min.

2. Rozohrejeme rúru na gril

3. Fenikel očistíme a nakrájame na tenké rezance.

4. Mozzarellu otvoríme a zlejeme, nakrájame na kolieska.

5. Paradajku umyjeme a nakrájame na kolieska.

6. Dáme si zohrievať panvicu s olivovým olejom,

7. Nakrájame si zelenú časť z jarnej cibuľky na kolieska.

8. Na zohriatu panvicu dáme fenikel, osolíme, pridáme čili, rascu, tymian a feniklové semená. Prisypeme slnečnicové semienka, premiešame a veľmi krátko orestujeme.

9. Fenikel pokvapkáme citrónovou šťavou a dáme maslo. Premiešame aby sa maslo rozpustilo, potom na fenikel naukladáme kolieska paradajky, osolíme a okoreníme ju jemne čiernym korením.

10. Na paradajku nasypeme trochu zelenej časti cibuľky a rozvrstvíme kolieska mozzarelli. Opäť jemne osolíme a okoreníme. Celé dáme pod gril na cca 2 min (kontrolujeme).

11. Zemiaky a batáty dovaríme, scedíme a pridáme maslo, olivový olej a nasekanú petržlenovú vňatku. Popučíme a premiešame. Podľa potreby dochutíme.

12. Servírujeme posypané zelenou vňatkou cibuľky.

Kategória: 16. týždeň
jedlá: hlavné jedlá
procesy: varenie
suroviny: zelenina
Položka bola vypredaná…