Zapečené zemiaky s brokolicou (6. deň)
Link na video TU
Ingrediencie:
Z nákupného zoznamu
Zemiaky – 200 g
Brokolica – cca 150 g
Syr strúhaný tvrdý (Gouda) – 80 g
Červená cibuľka – 50 g
Uhorka – 1 ks
Bazalka čerstvá
Petržlenová vňatka
Základné potraviny
slnečnicový (repkový) olej
soľ
čierne korenie
rozmarín
vajce – 1 ks
olivový olej
vínny ocot
tymian
Postup prípravy
1. Brokolicu oblanšírujeme vo vriacej osolenej vode cca 3 min. Vyberieme ju na tanier.
2. Zemiaky umyjeme a osušíme v šupke
3. Dáme zohrievať panvicu so slnečnicovým olejom. Rúru zapneme na gril.
4. Zemiaky nakrájame na plátky. Potom ich dám postupne do horúceho oleja a opečieme ich z oboch strán, osolíme, okoreníme čiernym korením a rozmarínom.
5. Pripravíme si plech s papierom na pečenie. Naň rovno vyberáme opražené zemiaky.
6. Červenú cibuľku očistíme a nakrájame na kolieska.
7. Do misky rozbijeme vajce, osolíme a okoreníme čiernym korením, rozšľaháme a pridáme syr, premiešame a pridáme tymian.
8. Cibuľku dáme k posledným zemiakom na chvíľku opražiť.
9. Brokolicu rozsekáme na drobnejšie a rozvrstvíme ju na upečené zemiaky na plechu. Druhú várku zemiakov s cibuľkou rozvrstvíme na brokolicu. Celé zalejeme zálievkou z vajíčka a syru. Dáme do rúry zapiecť na 4 až 5 min do zlatohneda.
10. Šalát: Umyjeme a nastrúhame do čistej misky uhorku na hrubom strúhadle, osolíme, okoreníme čiernym korením, pokvapkáme vínnym octom a olivovým olejom, pridáme bazalkové lístky.
11. Môžeme servírovať posypané petržlenovou vňatkou a pokvapkané olivovým olejom, šalát dáme najlepšie v miske z našej denkosady.
Kategória: | 18. týždeň |
---|---|
jedlá: | hlavné jedlá |
procesy: | varenie |
suroviny: | zelenina |
Položka bola vypredaná… |