Zapečené zemiaky s brokolicou (6. deň)

Link na video TU

Položka bola vypredaná…
Zapečené zemiaky s brokolicou (6. deň)

Ingrediencie:

Z nákupného zoznamu

Zemiaky – 200 g

Brokolica – cca 150 g

Syr strúhaný tvrdý (Gouda) – 80 g

Červená cibuľka – 50 g

Uhorka – 1 ks

Bazalka čerstvá

Petržlenová vňatka

Základné potraviny

slnečnicový (repkový) olej

soľ

čierne korenie

rozmarín

vajce – 1 ks

olivový olej

vínny ocot

tymian

Postup prípravy

1. Brokolicu oblanšírujeme vo vriacej osolenej vode cca 3 min. Vyberieme ju na tanier.

2. Zemiaky umyjeme a osušíme v šupke

3. Dáme zohrievať panvicu so slnečnicovým olejom. Rúru zapneme na gril.

4. Zemiaky nakrájame na plátky. Potom ich dám postupne do horúceho oleja a opečieme ich z oboch strán, osolíme, okoreníme čiernym korením a rozmarínom.

5. Pripravíme si plech s papierom na pečenie. Naň rovno vyberáme opražené zemiaky.

6. Červenú cibuľku očistíme a nakrájame na kolieska.

7. Do misky rozbijeme vajce, osolíme a okoreníme čiernym korením, rozšľaháme a pridáme syr, premiešame a pridáme tymian.

8. Cibuľku dáme k posledným zemiakom na chvíľku opražiť.

9. Brokolicu rozsekáme na drobnejšie a rozvrstvíme ju na upečené zemiaky na plechu. Druhú várku zemiakov s cibuľkou rozvrstvíme na brokolicu. Celé zalejeme zálievkou z vajíčka a syru. Dáme do rúry zapiecť na 4 až 5 min do zlatohneda.

10. Šalát: Umyjeme a nastrúhame do čistej misky uhorku na hrubom strúhadle, osolíme, okoreníme čiernym korením, pokvapkáme vínnym octom a olivovým olejom, pridáme bazalkové lístky.

11. Môžeme servírovať posypané petržlenovou vňatkou a pokvapkané olivovým olejom, šalát dáme najlepšie v  miske z našej denkosady.

Kategória: 18. týždeň
jedlá: hlavné jedlá
procesy: varenie
suroviny: zelenina
Položka bola vypredaná…