Tvarohové guľky (6. deň)
Link na video TU
6. deň –Tvarohové guľky
Ingrediencie:
Z nákupného zoznamu
Tvaroh – 250 g
Detská krupica – 35 g
Vanilkový cukor – 1 balenie
Sladká smotana – 1,5 dcl
Strúhanka – 2 polievkové lyžice
Hruška – 1 ks
Citrón – 1 ks
Základné potraviny
hladká múka – 30 g
žĺtok – 1 ks
soľ
cukor krupicový – 1 polievková lyžica
Postup prípravy
1. Na šporák si dáme variť hrniec s vodou na guľky. Trochu posolíme.
2. Urobíme si cesto na guľky. Do misky si dáme 170 g tvarohu, 35 g krupice a 30 g hladkej múky. Pridáme 1 vanilkový cukor a 1 žĺtok. Pridáme štipku soli. Premiešame kým vznikne cesto. Pokiaľ je cesto veľmi tuhé pridáme trochu sladkej smotany a necháme postáť.
3. Na panvicu si dáme trstinový alebo kryštálový cukor a rozpustíme na karamel. Pridáme sladkú smotanu a prehrejeme až kým sa karamel nerozpustí.
4. Na druhej panvici si opražíme strúhanku. (1 až 2 lyžice)
5. Pomocou mokrých rúk vyformujeme stredne veľké guľky z cesta a vložíme do vriacej vody. Varíme kým vyplávajú na povrch (cca 5 min.). Premiešame. Vyberieme priamo do omáčky a premiešame na miernej teplote.
6. Vypneme a pridáme tvaroh nadrobený na väčšie kúsky.
7. Hrušku si očistíme a nakrájame na kocky, dáme do misky, pokvapkáme citrónovou šťavou a premiešame.
8. Servírujeme: Guľky si dáme na tanier, prelejeme omáčkou s tvarohom. Navrch dáme hrušky a opečenú strúhanku. Zvyšok hrušky si dáme ako prílohu.
Kategória: | 12. týždeň |
---|---|
jedlá: | hlavné jedlá |
procesy: | varenie |
suroviny: | mlieko a produkty |
Položka bola vypredaná… |