Teplý fazuľový šalát (4. deň)
Link na video TU
4. deň – Teplý fazuľový šalát
Ingrediencie:
Z nákupného zoznamu
Konzerva bielej fazule – 2/3 konzervy (cca 425 ml)
Cuketa – ½ ks (cca 70 g)
Karfiol – ¼ ks
Červená paprika – ¼ ks
Šalotka – 15 g
Medvedí cesnak – 5 lístkov
Kokosové mlieko – 1/3 konzervy (cca 130 ml)
Čerstvá bazalka
Základné potraviny
olivový olej
soľ
čierne korenie
Postup prípravy
1. Fazuľu si prepláchneme a necháme odkvapkať. Odoberieme z nej a zvyšok odložíme do chladničky.
2. Zeleninu (karfiol, papriku, cuketu, šalotku) si očistíme , umyjeme a nakrájame karfiol na drobno.
3. Zohrejeme panvicu , pridáme olivový olej . Pridáme nakrájaný karfiol. Posolíme, okoreníme čiernym korením. Restujeme za občasného premiešania. Pridáme olej podľa potreby.
4. Papriku a cuketu nakrájame na pásiky, šalotku na polmesiačiky.
5. Ku karfiolu pridáme cuketu spolu s paprikou a fazuľu so šalotkou, opäť okoreníme a osolíme. Restujeme do zlata.
6. Pridáme kokosové mlieko, premiešame a rýchlo prevaríme.
7. Posypeme v panvici nakrájaným medvedím cesnakom a bazalkou prevaríme.
8. Servírujeme
Kategória: | 10. týždeň |
---|---|
jedlá: | hlavné jedlá |
procesy: | varenie |
suroviny: | strukoviny |
Položka bola vypredaná… |