Srbské rizoto (1. deň)
Link na video TU
Menu a nákupný zoznam na tento týždeň nájdete v prílohách.
1. deň –Srbské rizoto
Ingrediencie:
Z nákupného zoznamu
Mrkva – 80 g
Šalotka – 50 g
Cesnak – 2 strúčik
Čili paprička – 1 ks
Hrášok mrazený – 70 g
Kukurica z konzervy– 70 g
Paradajkový pretlak – 40 g
Mleté bravčové a hovädzie mäso – 160 g
Tymian čerstvý (alebo sušený)
Jarná cibuľka – 1 ks
Cherry paradajky – 20 g
Maslo – 30 g
Petržlenová vňať
Základné potraviny
olivový olej
soľ
ryža Arborio – 50 g
čierne korenie
parmezán
Postup prípravy
1. Do hrnca nalejeme olivový olej a necháme ho zohriať. Dáme si variť vodu do varnej kanvice.
2. Ryžu na oleji opražíme, posolíme a zalejeme vriacou vodou. Prikryjeme a varíme vo väčšom množstve vody 15 až 20 min..
3. Dáme zohrievať panvicu.
4. Očistíme a umyjeme mrkvu, šalotku, cesnak a čili papričku.
5. Mrkvu nakrájame na drobno a dáme s olivovým olejom na rozohriatu panvicu restovať.
6. Nakrájame na drobno šalotku, čili papričku aj cesnak.
7. Kukuricu prepláchneme pod studenou vodou.
8. K opraženej mrkve pridáme šalotku, čili a cesnak. Premiešame
9. Odoberieme si z mäsa a pridáme ho k základu na panvici. Restujeme a priebežne miešame.
10. Mäso pokvapkáme ešte olivovým olejom, posolíme a okoreníme čiernym korením. Miešame a pokračujeme v restovaní.
11. Keď je mäso orestované pridáme paradajkový pretlak a ďalej restujeme.
12. Ryžu uvarenú scedíme a necháme odkvapkať.
13. K zmesi pridáme kukuricu, hrášok, maslo a rozpolené cherry paradajky. Premiešame, dochutíme pokiaľ je to potrebné a primiešame uvarenú ryžu.
14. Umyjeme a nasekáme jarnú cibuľku a petržlenovú vňať.
15. Servírujeme posypané nasekanou cibuľkou, petržlenovou vňaťou a parmezánovými hoblinami.
Kategória: | 13. týždeň |
---|---|
jedlá: | hlavné jedlá |
procesy: | varenie |
suroviny: | obilniny a produkty |
Položka bola vypredaná… |