Špenátové gnocchi (5. deň)
Link na video TU
5. deň –Špenátové gnocchi
Ingrediencie:
Z nákupného zoznamu
Zemiak – 260 g
Špenát – 125 g
Čili paprička – ½ ks
Cesnak – 1 strúčik
Maslo –30 g
Smotana na varenie (12%) – 200 ml
Citrón – ¼ ks
Základné potraviny
olivový olej
soľ
čierne korenie
muškátový orech
vajce – 1 ks
hladká múka – 1 PL
detská krupica – 1 PL
parmezán
Postup prípravy
1. Očistíme a umyjeme zemiak, nakrájame ho na menšie kúsky a dáme do kastróla. Zaleje vodou a uvaríme osolené do mäkka (cca 10 min).
2. Umyjeme a vysušíme špenát.
3. Špenát sparíme a orestujeme na olivovom oleji. Potom ho dáme do sitka vyžmýkame z neho prebytočnú vodu. Necháme ho vychladnúť
4. Zemiaky scedíme a necháme vychladnúť (zemiaky si vieme uvariť aj deň vopred pre ušetrenie času)
5. Špenát rozmixujeme.
6. Zvyšok špenátu nakrájame na kúsky, čili papričku nakrájame na drobno rovnako aj cesnak.
7. Na panvicu dáme olivový olej a opražíme na ňom čili s cesnakom, pridáme maslo a keď je rozpustené pridáme smotanu, osolíme a okoreníme čiernym korením. Miešame a varíme kým sa to nezredukuje.
8. Do väčšieho hrnca dáme variť osolenú vodu.
9. Zemiaky pretlačíme, pridáme k nim rozmixovaný špenát a žĺtok. Muškátový orech, hladkú múku a krupicovú múku, premiešame a vytvoríme cesto.
10. Z cesta vypracujeme na pomúčenej doske valčeky a z nich nakrájame gnocchi.
11. Gnocchi dáme variť do vriacej osolenej vody kým nevyplávajú na povrch. Necháme ich ešte minútku prevariť
12. Do omáčky pridáme nasekaný špenát a citrónovú šťavu.
13. Uvarené gnocchi vyberieme priamo do omáčky. Opatrne premiešame
14. Servírujeme posypané nastrúhaným parmezánom.
Kategória: | 13. týždeň |
---|---|
jedlá: | hlavné jedlá |
procesy: | varenie |
suroviny: | obilniny a produkty |
Položka bola vypredaná… |