Špagety s Ratatouille (4. deň)
Link na video TU
Ingrediencie:
Z nákupného zoznamu
Cuketa – 120 g (1/2 ks)
Jarná cibuľka – 1 ks
Šampiňóny – 50 g
Baklažán – 100 g (1/2 ks)
Cesnak – 2 strúčiky
Paradajka – 50 g
Maslo – 20 g
Citrón – ½ ks
Bazalka čerstvá
Základné potraviny
olivový olej
Špagety – 70 g
tymian
soľ
čierne korenie
oregano
čili
parmezán
Postup prípravy
1. Dáme si zovrieť vodu so soľou do hrnca na špagety. A dáme zohriať
2. Umyjeme si cuketu, paradajku, jarnú cibuľku, baklažán a šampiňóny. Očistíme cesnak.
3. Baklažán nakrájame na kocky a v miske ho osolím, necháme ho vypotiť.
4. Nakrájame cuketu
5. Na panvicu dáme olivový olej a dáme restovať cuketu na miernom ohni za občasného miešania.
6. Nakrájame jarnú cibuľku a pridáme k cukete.
7. Rovnako nakrájame šampiňóny a pridáme do panvice
8. Baklažán opláchneme studenou vodou, scedíme a vysušíme. Potom ho pridáme na panvicu. Premiešame a pridáme olej pokiaľ treba.
9. Nakrájame paradajku na kocky.
10. Špagety uvaríme podľa návodu.
11. Nakrájame cesnak a dáme ho do panvice. Celú zmes ochutíme soľou, čili, tymianom, oreganom a čiernym korením. Premiešame a pridáme paradajku.
12. Bazalku nasekáme nahrubo.
13. Do zmesi pridáme maslo. Miešame. A dochutíme citrónovou šťavou. A pridáme bazalku.
14. Scedíme špagety a pridáme do zmesi.
15. Servírujeme posypané strúhaným parmezánom a bazalkou.
Kategória: | 18. týždeň |
---|---|
jedlá: | hlavné jedlá |
procesy: | varenie |
suroviny: | obilniny a produkty |
Položka bola vypredaná… |