Špagety s Ratatouille (4. deň)

Link na video TU

 
Položka bola vypredaná…
Špagety s Ratatouille (4. deň)

Ingrediencie:

Z nákupného zoznamu

Cuketa – 120 g (1/2 ks)

Jarná cibuľka – 1 ks

Šampiňóny – 50 g

Baklažán – 100 g (1/2 ks)

Cesnak – 2 strúčiky

Paradajka – 50 g

Maslo – 20 g

Citrón – ½ ks

Bazalka čerstvá

Základné potraviny

olivový olej

Špagety – 70 g

tymian

soľ

čierne korenie

oregano

čili

parmezán

Postup prípravy

1. Dáme si zovrieť vodu so soľou do hrnca na špagety. A dáme zohriať

2. Umyjeme si cuketu, paradajku, jarnú cibuľku, baklažán a šampiňóny. Očistíme cesnak.

3. Baklažán nakrájame na kocky a v miske ho osolím, necháme ho vypotiť.

4. Nakrájame cuketu

5. Na panvicu dáme olivový olej a dáme restovať cuketu na miernom ohni za občasného miešania.

6. Nakrájame jarnú cibuľku a pridáme k cukete.

7. Rovnako nakrájame šampiňóny a pridáme do panvice

8. Baklažán opláchneme studenou vodou, scedíme a vysušíme. Potom ho pridáme na panvicu. Premiešame a pridáme olej pokiaľ treba.

9. Nakrájame paradajku na kocky.

10. Špagety uvaríme podľa návodu.

11. Nakrájame cesnak a dáme ho do panvice. Celú zmes ochutíme soľou, čili, tymianom, oreganom a čiernym korením. Premiešame a pridáme paradajku.

12. Bazalku nasekáme nahrubo.

13. Do zmesi pridáme maslo. Miešame. A dochutíme citrónovou šťavou. A pridáme bazalku.

14. Scedíme špagety a pridáme do zmesi.

15. Servírujeme posypané strúhaným parmezánom a bazalkou.

Kategória: 18. týždeň
jedlá: hlavné jedlá
procesy: varenie
suroviny: obilniny a produkty
Položka bola vypredaná…