Slovenské Calzone
Link na video TU
„Calzone“ v preklade znamená „nohavicové vrecko“ a názov celkom presne vystihuje jeho tvar. Ide o veľkú plnenú pizzu, vlastne pizzu zloženú na polovicu, ktorá ukrýva chutnú náplň. Typické talianske calzone sme obliekli do slovenského šatu – použili sme bryndzu, červenú cibuľu, Žitavskú papriku, majoránku a ďalšie dobroty.
Slovak Calzone
"Calzone" literally means "trouser pocket," and the name perfectly captures its shape. It's a large stuffed pizza, essentially a pizza folded in half to hide a delicious filling. We've dressed up the classic Italian calzone in Slovak style – using bryndza, red onion, Žitava paprika, marjoram, and other tasty treats.
Ingrediencie (6 porcií):
1 kg hladká múka špeciál
600 g voda
30 g soľ
2 g kvasnice
Kysnutie cesta: https://www.patreon.com/posts/pizzove-cesto-130497735?utm_medium=clipboard_copy&utm_source=copyLink&utm_campaign=postshare_creator&utm_content=join_link
Olivový olej
Bryndza
Červená cibuľa
Žitavská paprika
Slanina
Čerstvé bylinky (rozmarín, tymian, petržlenová vňať)
Majoránka
Ingredients (6 servings):
1 kg plain flour special
600 g water
30 g salt
2 g yeast
Dough fermentation: https://www.patreon.com/posts/pizzove-cesto-130497735?utm_medium=clipboard_copy&utm_source=copyLink&utm_campaign=postshare_creator&utm_content=join_link
Olive oil
Bryndza (Slovak sheep cheese)
Red onion
Žitava paprika
Bacon
Fresh herbs (rosemary, thyme, parsley)
Marjoram
Kategória: | Recepty |
---|---|
jedlá: | pečivo |
procesy: | pečenie |
suroviny: | obilniny a produkty |
Položka bola vypredaná… |