Šišky z mletého mäsa s batátom (5. deň)
Link na video TU
Ingrediencie:
Z nákupného zoznamu
Mleté mäso – 180 g
Cibuľa – 27 + 50 g
Cesnak – 1 strúčik
Batát – 150 g
Pažítka
Slnečnicové semiačka – 1 polievková lyžica
Základné potraviny
Soľ
čierne korenie
červená paprika mletá
tymian
olivový olej
vínny ocot
horčica
strúhanka – 1 polievková lyžica, plus na obaľovanie
Vajce – 1 ks
Postup prípravy
1. Mleté mäso dáme do misky, pridáme najemno nakrájanú cibuľu a pretlačený cesnak.
2. Pridáme soľ, čierne korenie, mletú papriku, tymian, prisypeme 1 polievkovú lyžicu strúhanky a celé vajíčko. Premiešame.
3. Na tanier si nasypeme strúhanku a rukami vytvoríme z masy valčeky, ktoré obalíme v strúhanke.
4. Zohrejeme si dve panvice s olivovým olejom.
5. Na jednu dáme opekať šišky z mletého mäsa. Opekáme na miernom ohni za stáleho obracania do zlatista.
6. Druhú cibuľu nakrájame na mesiačiky.
7. Očistíme si batát, umyjeme a nakrájame na hranolky.
8. Hranolky opečieme na druhej panvici, osolíme a okoreníme čiernym korením, občas ich premiešame a keď začínajú mäknúť a majú zlatú farbu pridáme cibuľu a ochutíme tymianom. Premiešame a ešte chvíľu restujeme do zmäknutia.
9. Urobíme si salsu. Nakrájame si pažítku, pridáme bazalkové listy dáme do misky, pridáme soľ, čierne korenie, vínny ocot a olivový olej pridávame podľa potreby. Pridáme horčicu a orestované slnečnicové semiačka. Dobre premiešame.
10. Servírujeme.
Kategória: | 15. týždeň |
---|---|
jedlá: | hlavné jedlá |
procesy: | varenie |
suroviny: | mäso |
Položka bola vypredaná… |