Šišky z mletého mäsa s batátom (5. deň)

Link na video TU

Položka bola vypredaná…
Šišky z mletého mäsa s batátom (5. deň)

Ingrediencie:

Z nákupného zoznamu

Mleté mäso – 180 g

Cibuľa – 27 + 50 g

Cesnak – 1 strúčik

Batát – 150 g

Pažítka

Slnečnicové semiačka – 1 polievková lyžica

Základné potraviny

Soľ

čierne korenie

červená paprika mletá

tymian

olivový olej

vínny ocot

horčica

strúhanka – 1 polievková lyžica, plus na obaľovanie

Vajce – 1 ks

Postup prípravy

1. Mleté mäso dáme do misky, pridáme najemno nakrájanú cibuľu a pretlačený cesnak.

2. Pridáme soľ, čierne korenie, mletú papriku, tymian, prisypeme 1 polievkovú lyžicu strúhanky a celé  vajíčko. Premiešame.

3. Na tanier si nasypeme strúhanku a rukami vytvoríme z masy valčeky, ktoré obalíme v strúhanke.

4. Zohrejeme si dve panvice s olivovým olejom.

5. Na jednu dáme opekať šišky z mletého mäsa. Opekáme na miernom ohni za stáleho obracania do zlatista.

6. Druhú cibuľu nakrájame na mesiačiky.

7. Očistíme si batát, umyjeme a nakrájame na hranolky.

8. Hranolky opečieme na druhej panvici, osolíme a okoreníme čiernym korením, občas ich premiešame a keď začínajú mäknúť a majú zlatú farbu pridáme cibuľu a ochutíme tymianom. Premiešame a ešte chvíľu restujeme do zmäknutia.

9. Urobíme si salsu. Nakrájame si pažítku, pridáme bazalkové listy dáme do misky, pridáme soľ, čierne korenie, vínny ocot a olivový olej pridávame podľa potreby. Pridáme horčicu a orestované slnečnicové semiačka. Dobre premiešame.

10. Servírujeme.

Kategória: 15. týždeň
jedlá: hlavné jedlá
procesy: varenie
suroviny: mäso
Položka bola vypredaná…