Šampiňónové soté s ryžou (4. deň)
Link na video TU
Ingrediencie:
Z nákupného zoznamu
Šampiňóny – 155 g
Cesnak – 1 strúčik
Cibuľa – 50 g
Paprika kápia (červená) – ½ ks
Pór – ½ ks (zelenšiu časť)
Paradajkový pretlak – 70 g
Maslo – 20 g
Citrón – ¼ ks
Špenát – 35 g
Pažítka
Základné potraviny
slnečnicový (repkový) olej
olivový olej
ryža Basmati – 70 g
tymian
feniklové semeno
soľ
čierne korenie
sójová omáčka
Postup prípravy
1. Dáme si zovrieť vodu do rýchlovarnej kanvice na ryžu.
2. Zapneme rúru na horné a spodné pečenie 200°C
3. Do hrnca s olivovým olejom, pridáme ryžu, soľ a opražíme. Zalejeme horúcou vodou asi 1 cm nad povrch. Dáme zakryté do rúry. Necháme v rúre cca. 15 min. Skontrolujeme či je ryža mäkká a vypneme rúru, Ryža aj dôjde v nej.
4. Očistíme si cibuľu a nakrájame ju na drobno.
5. Zohrejeme si panvicu s olivovým olejom. Do horúceho oleja si dáme nakrájanú cibuľu. Restujeme.
6. Šampiňóny si umyjeme a pokrájame na menšie kúsky. Prisypeme ich k cibuli. Premiešame a restujeme. Pridáme olivový olej pokiaľ treba.
7. Očistíme si kápiu a pór. Nakrájame oboje na menšie kúsky a pridáme k šampiňónom. Pridáme aj cesnak nakrájaný nadrobno.
8. Ochutíme: tymian, feniklové semiačko, soľ, čierne korenie.
9. Pridáme paradajkový pretlak a chvíľku ho miešaním orestujeme, následne pokvapkáme trochou sójovej omáčky. Miešame a restujeme.
10. Orestovanú zmes podlejeme horúcou vodou. Premiešame a podusíme. Pridáme maslo, citrónovú šťavu a nakoniec primiešame špenát už na miernom ohni. Premiešame.
11. Servírujeme posypané nasekanou pažítkou.
Kategória: | 17. týždeň |
---|---|
jedlá: | hlavné jedlá |
procesy: | varenie |
suroviny: | huby |
Položka bola vypredaná… |