Šampiňónové soté s ryžou (4. deň)

Link na video TU

Položka bola vypredaná…
Šampiňónové soté s ryžou (4. deň)

Ingrediencie:

Z nákupného zoznamu

Šampiňóny – 155 g

Cesnak – 1 strúčik

Cibuľa – 50 g

Paprika kápia (červená) – ½ ks

Pór – ½ ks (zelenšiu časť)

Paradajkový pretlak – 70 g

Maslo – 20 g

Citrón – ¼ ks

Špenát – 35 g

Pažítka

Základné potraviny

slnečnicový (repkový) olej

olivový olej

ryža Basmati – 70 g

tymian

feniklové semeno

soľ

čierne korenie

sójová omáčka

Postup prípravy

1. Dáme si zovrieť vodu do rýchlovarnej kanvice na ryžu.

2. Zapneme rúru na horné a spodné pečenie 200°C

3. Do hrnca s olivovým olejom, pridáme ryžu, soľ a opražíme. Zalejeme horúcou vodou asi 1 cm nad povrch. Dáme zakryté do rúry. Necháme v rúre cca. 15 min. Skontrolujeme či je ryža mäkká a vypneme rúru, Ryža aj dôjde v nej.

4. Očistíme si cibuľu a nakrájame ju na drobno.

5. Zohrejeme si panvicu s olivovým olejom. Do horúceho oleja si dáme nakrájanú cibuľu. Restujeme.

6. Šampiňóny si umyjeme a pokrájame na menšie kúsky. Prisypeme ich k cibuli. Premiešame a restujeme. Pridáme olivový olej pokiaľ treba.

7. Očistíme si kápiu a pór. Nakrájame oboje na menšie kúsky a pridáme k šampiňónom. Pridáme aj cesnak nakrájaný nadrobno.

8. Ochutíme: tymian, feniklové semiačko, soľ, čierne korenie.

9. Pridáme paradajkový pretlak a chvíľku ho miešaním orestujeme, následne pokvapkáme trochou sójovej omáčky. Miešame a restujeme.

10. Orestovanú zmes podlejeme horúcou vodou. Premiešame a podusíme. Pridáme maslo, citrónovú šťavu a nakoniec primiešame špenát už na miernom ohni. Premiešame.

11. Servírujeme posypané nasekanou pažítkou.

Kategória: 17. týždeň
jedlá: hlavné jedlá
procesy: varenie
suroviny: huby
Položka bola vypredaná…