Restovaný Pak choi s tofu a šampiňónmi (5. deň)
Link na video TU
Ingrediencie:
Z nákupného zoznamu
Pak choi – 1 ks
Cesnak – 2 strúčiky
Tofu údené – 200 g
Šampiňóny – 100 g
Čili paprička – 1 ks
Maslo – 25 g
Citrón – ½ ks
Reďkovka červená – 2 ks
Petržlenová vňatka
Základné potraviny
olivový olej
soľ
čierne korenie
tymian
feniklové semeno
sójová omáčka
sezam čierny
Postup prípravy
1. Umyjeme a očistíme si Pak choi, šampiňóny, cesnak, štipľavú čili papričku,
2. Nasekáme papričku na kolieska a cesnak na plátky. Šampiňóny tiež na hrubé plátky.
3. Na teplú panvicu dáme olivový olej a naň dáme restovať šampiňóny.
4. Tofu si nakrájame na kocky a Pak choi na pozdĺžne pásiky.
5. Šampiňóny osolíme, okoreníme čiernym korením, premiešame a pridáme tofu, cesnak a čili. Dochutíme tymianom, feniklovými semienkami a premiešame, pridáme olej ak treba.
6. Potom do panvice dáme aj Pak choi a opäť osolíme a okoreníme. Premiešame.
7. Pridáme maslo, dochutíme citrónovou šťavou a sójovou omáčkou. Celé posypeme sezamom, zakryjeme a premiešame.
8. Reďkovku nakrájame na tenké plátky a dáme do panvice už mimo ohňa.
9. Servírujeme ozdobené petržlenovou vňatkou.
Kategória: | 18. týždeň |
---|---|
jedlá: | hlavné jedlá |
procesy: | varenie |
suroviny: | zelenina |
Položka bola vypredaná… |