Restovaný Pak choi s tofu a šampiňónmi (5. deň)

Link na video TU

Položka bola vypredaná…
Restovaný Pak choi s tofu a šampiňónmi (5. deň)

Ingrediencie:

Z nákupného zoznamu

Pak choi – 1 ks

Cesnak – 2 strúčiky

Tofu údené – 200 g

Šampiňóny – 100 g

Čili paprička – 1 ks

Maslo – 25 g

Citrón – ½ ks

Reďkovka červená – 2 ks

Petržlenová vňatka

Základné potraviny

olivový olej

soľ

čierne korenie

tymian

feniklové semeno

sójová omáčka

sezam čierny

Postup prípravy

1. Umyjeme a očistíme si Pak choi, šampiňóny, cesnak, štipľavú čili papričku,

2. Nasekáme papričku na kolieska a cesnak na plátky. Šampiňóny tiež na hrubé plátky.

3. Na teplú panvicu dáme olivový olej a naň dáme restovať šampiňóny.

4. Tofu si nakrájame na kocky a Pak choi na pozdĺžne pásiky.

5. Šampiňóny osolíme, okoreníme čiernym korením, premiešame a pridáme tofu, cesnak a čili. Dochutíme tymianom, feniklovými semienkami a premiešame, pridáme olej ak treba.

6. Potom do panvice dáme aj Pak choi a opäť osolíme a okoreníme. Premiešame.

7. Pridáme maslo, dochutíme citrónovou šťavou a sójovou omáčkou. Celé posypeme sezamom, zakryjeme a premiešame.

8. Reďkovku nakrájame na tenké plátky a dáme do panvice už mimo ohňa.

9. Servírujeme ozdobené petržlenovou vňatkou.

Kategória: 18. týždeň
jedlá: hlavné jedlá
procesy: varenie
suroviny: zelenina
Položka bola vypredaná…