Restované tofu so sušenými slivkami a špargľovým šalátom (4. deň)
Link na video TU
Ingrediencie:
Z nákupného zoznamu
Špargľa – 88 g
Tofu (napríklad ochutené bazalkou) – 180 g
Miešaný listový šalát – 50 g
Mrkva – 40 g
Maslo – 20 g
Citrón – ½ ks
Slnečnicové semiačka – 1 polievková lyžica
Základné potraviny
olivový olej
soľ
čierne korenie
oregano
čili
balzamikový ocot
Sušené slivky – 37 g
Postup prípravy
1. Špargľu si klasicky očistíme. Hlavičky odkrojíme zvlášť a zvyšok nakrájame na väčšie kúsky.
2. Na panvicu si dáme variť vodu a osolíme. Pridáme špargľu a varíme 2-3 minúty. Scedíme a odkvapkáme.
3. Zohrejeme si panvicu na tofu, pridáme olivový olej.
4. Tofu si osušíme a prekrojíme ho na polovicu - na 2 plátky.
5. Nakrájame si sušené slivky, na väčšie kúsky.
6. Pripravíme si šalát. Miešaný listový šalát dáme do misky.
7. Očistíme si mrkvu. Nakrájame mrkvu na tenké prúžky a pridáme k šalátu. Aj odkvapkanú špargľu.
8. Tofu si dáme na horúcu panvicu. Ochutíme soľou, čiernym korením, čili a pridáme slivky a maslo, oregano premiešame. Prisypeme orestované
slnečnicové semienka. Restujeme kým slivky zmäknú. Pridáme citrónovú šťavu, balzamikový ocot a orestujeme.
9. Šalát osolíme, okoreníme čiernym korením, pridáme olivový olej a balzamikový ocot. Premiešame.
10. Servírujeme tak, že na tanier si dáme šalát, na vrch uložíme orestované tofu a prelejeme výpekom so semiačkami a slivkami.
Kategória: | 15. týždeň |
---|---|
jedlá: | hlavné jedlá |
procesy: | varenie |
suroviny: | strukoviny |
Položka bola vypredaná… |