Restované tofu so sušenými slivkami a špargľovým šalátom (4. deň)

Link na video TU

Položka bola vypredaná…
Restované tofu so sušenými slivkami a špargľovým šalátom (4. deň)

Ingrediencie:

Z nákupného zoznamu

Špargľa – 88 g

Tofu (napríklad ochutené bazalkou) – 180 g

Miešaný listový šalát – 50 g

Mrkva – 40 g

Maslo – 20 g

Citrón – ½ ks

Slnečnicové semiačka – 1 polievková lyžica

Základné potraviny

olivový olej

soľ

čierne korenie

oregano

čili

balzamikový ocot

Sušené slivky – 37 g

Postup prípravy

1. Špargľu si klasicky očistíme. Hlavičky odkrojíme zvlášť a zvyšok nakrájame na väčšie kúsky.

2. Na panvicu si dáme variť vodu a osolíme. Pridáme špargľu a varíme 2-3 minúty. Scedíme a odkvapkáme.

3. Zohrejeme si panvicu na tofu, pridáme olivový olej.

4. Tofu si osušíme a prekrojíme ho na polovicu - na 2 plátky.

5. Nakrájame si sušené slivky, na väčšie kúsky.

6. Pripravíme si šalát. Miešaný listový šalát dáme do misky.

7. Očistíme si mrkvu. Nakrájame mrkvu na tenké prúžky a pridáme k šalátu. Aj odkvapkanú špargľu.

8. Tofu si dáme na horúcu panvicu. Ochutíme soľou, čiernym korením, čili a  pridáme slivky a maslo, oregano premiešame. Prisypeme orestované

slnečnicové semienka. Restujeme kým slivky zmäknú. Pridáme citrónovú šťavu, balzamikový ocot a orestujeme.

9. Šalát osolíme, okoreníme čiernym korením, pridáme olivový olej a balzamikový ocot. Premiešame.

10. Servírujeme tak, že na tanier si dáme šalát, na vrch uložíme orestované tofu a  prelejeme výpekom so semiačkami a slivkami.

Kategória: 15. týždeň
jedlá: hlavné jedlá
procesy: varenie
suroviny: strukoviny
Položka bola vypredaná…