Restované kuracie prsia s feniklom a cherry paradajkami (1. deň)
Link na video TU
16. týždeň sa nesie v znamení kuracieho mäsa, feniklu a tentokrát vyskúšame vo varení aj mango. Menu a nákupný zoznam nájdete v prílohách.
Ingrediencie:
Z nákupného zoznamu
Kuracie prsia – 120 g
Fenikel – 190 g
Jarná cibuľka – 1 ks
Cherry paradajky – 80 g
Cesnak – 1 strúčik
Maslo – 17 g
Citrón – ¼ ks
Základné potraviny
olivový olej
soľ
čierne korenie
čili
Postup prípravy
1. Zohrejeme si panvicu.
2. Kuracie prsia si umyjeme a osušíme. Použijeme 1 kúsok a ostatné si uložíme do chladničky na ďalšie použitie.
3. Fenikel, cherry paradajky umyjeme. Cibuľku očistíme, opláchneme a nakrájame ju na hrubšie kúsky.
4. Z feniklu odstránime hrubé časti, vňať si necháme na ozdobenie. Nakrájame ho na hranolky.
5. Na zohriatu panvicu pridáme olivový olej a pridáme fenikel. Premiešame, osolíme a okoreníme čiernym korením. Fenikel priebežne miešame a restujeme, musí zmäknúť a zozlatnúť.
6. Paradajky nakrájame na polovicu a premiešame ich s cibuľkou.
7. Mäso očistíme a nakrájame ho na tenšie plátky, osolíme a okoreníme čiernym korením. Prihodíme ho k feniklu. Podľa potreby pridáme olej.
8. Keď je mäso skoro urobené pridáme paradajky a cibuľku a dochutíme opäť soľou a čiernym korením a pridáme čili.
9. Cesnak si očistíme a pokrájame nadrobno. Pridáme do panvice ku koncu spolu s maslom a citrónovou šťavou.
10. Ochutnáme a stiahneme z ohňa.
11. Servírujeme ozdobené feniklovou vňatkou.
Kategória: | 16. týždeň |
---|---|
jedlá: | hlavné jedlá |
procesy: | varenie |
suroviny: | mäso |
Položka bola vypredaná… |