Restované kuracie prsia s feniklom a cherry paradajkami (1. deň)

Link na video TU

Položka bola vypredaná…
Restované kuracie prsia s feniklom a cherry paradajkami (1. deň)

16. týždeň sa nesie v znamení kuracieho mäsa, feniklu a tentokrát vyskúšame vo varení aj mango. Menu a nákupný zoznam nájdete v prílohách.

Ingrediencie:

Z nákupného zoznamu

Kuracie prsia – 120 g

Fenikel – 190 g

Jarná cibuľka – 1 ks

Cherry paradajky – 80 g

Cesnak – 1 strúčik

Maslo – 17 g

Citrón – ¼ ks

Základné potraviny

olivový olej

soľ

čierne korenie

čili

Postup prípravy

1. Zohrejeme si panvicu.

2. Kuracie prsia si umyjeme a osušíme. Použijeme 1 kúsok a ostatné si uložíme do chladničky na ďalšie použitie.

3. Fenikel, cherry paradajky umyjeme. Cibuľku očistíme, opláchneme a nakrájame ju na hrubšie kúsky.

4. Z feniklu odstránime hrubé časti, vňať si necháme na ozdobenie. Nakrájame ho na hranolky.

5. Na zohriatu panvicu pridáme olivový olej a pridáme fenikel. Premiešame, osolíme a okoreníme čiernym korením. Fenikel priebežne miešame a restujeme, musí zmäknúť a zozlatnúť.

6. Paradajky nakrájame na polovicu a premiešame ich s cibuľkou.

7. Mäso očistíme a nakrájame ho na tenšie plátky, osolíme a okoreníme čiernym korením. Prihodíme ho k feniklu. Podľa potreby pridáme olej.

8. Keď je mäso skoro urobené pridáme paradajky a cibuľku a dochutíme opäť soľou a čiernym korením a pridáme čili.

9. Cesnak si očistíme a pokrájame nadrobno. Pridáme do panvice ku koncu spolu s maslom a citrónovou šťavou.

10. Ochutnáme a stiahneme z ohňa.

11. Servírujeme ozdobené feniklovou vňatkou.

Kategória: 16. týždeň
jedlá: hlavné jedlá
procesy: varenie
suroviny: mäso
Položka bola vypredaná…