Quinoa a zelenina (6. deň)

Link na video TU

Položka bola vypredaná…
Quinoa a zelenina (6. deň)

Ingrediencie:

Z nákupného zoznamu

Šampiňóny – 95 g

Mrkva – 60 g

Cuketa – 178 g

Paprika Kápia (červená) – ½ ks

Pór – ½ ks (biela časť)

Cesnak – 2 strúčiky

Bazalka čerstvá

Kyslá smotana – 100 g

Citrón – ¼ ks

Pažítka

Základné potraviny

Quinoa – 87 g

olivový olej

soľ

čierne korenie

tymian

rozmarín

med

Postup prípravy

1. Dáme si variť vodu do hrnca . Osolíme ju a keď sa varí vsypeme quinou. Premiešame a uvaríme (cca 10 min.). Potom quinou scedíme a necháme odkvapkať.

2. Očistíme cesnak a nakrájame ho na plátky.

3. Očistíme a opláchneme si mrkvu a nakrájame ju na hranolčeky. Dáme ju restovať na panvicu s olivovým olejom.

4. Šampiňóny nakrájame na štvrťky. Cuketu nakrájame tiež na hranolčeky . Pridáme všetko na panvicu . Osolíme a okoreníme čiernym korením. Restujeme.

5. Kápiu a pór nakrájame na väčšie kúsky a prihodíme na panvicu spolu s plátkami cesnaku. Pridáme tymian, rozmarín a podľa potreby olej. Počas miešania restujeme.

6. Pripravíme si dip.

7. Do misky si dáme kyslú smotanu, nahrubo nakrájanú bazalku, trochu medu, soľ, čierne korenie , olivový olej a citrónovú šťavu. Vymiešame.

8. Zeleninu na panvici kontrolujeme a vypneme.

9. Quinou dáme do misky a pridáme nasekanú pažítku, premiešame.

10. Môžeme servírovať, dip najlepšie v miske z našej denkosady.

Kategória: 17. týždeň
jedlá: hlavné jedlá
procesy: varenie
suroviny: zelenina
Položka bola vypredaná…