Quinoa a zelenina (6. deň)
Link na video TU
Ingrediencie:
Z nákupného zoznamu
Šampiňóny – 95 g
Mrkva – 60 g
Cuketa – 178 g
Paprika Kápia (červená) – ½ ks
Pór – ½ ks (biela časť)
Cesnak – 2 strúčiky
Bazalka čerstvá
Kyslá smotana – 100 g
Citrón – ¼ ks
Pažítka
Základné potraviny
Quinoa – 87 g
olivový olej
soľ
čierne korenie
tymian
rozmarín
med
Postup prípravy
1. Dáme si variť vodu do hrnca . Osolíme ju a keď sa varí vsypeme quinou. Premiešame a uvaríme (cca 10 min.). Potom quinou scedíme a necháme odkvapkať.
2. Očistíme cesnak a nakrájame ho na plátky.
3. Očistíme a opláchneme si mrkvu a nakrájame ju na hranolčeky. Dáme ju restovať na panvicu s olivovým olejom.
4. Šampiňóny nakrájame na štvrťky. Cuketu nakrájame tiež na hranolčeky . Pridáme všetko na panvicu . Osolíme a okoreníme čiernym korením. Restujeme.
5. Kápiu a pór nakrájame na väčšie kúsky a prihodíme na panvicu spolu s plátkami cesnaku. Pridáme tymian, rozmarín a podľa potreby olej. Počas miešania restujeme.
6. Pripravíme si dip.
7. Do misky si dáme kyslú smotanu, nahrubo nakrájanú bazalku, trochu medu, soľ, čierne korenie , olivový olej a citrónovú šťavu. Vymiešame.
8. Zeleninu na panvici kontrolujeme a vypneme.
9. Quinou dáme do misky a pridáme nasekanú pažítku, premiešame.
10. Môžeme servírovať, dip najlepšie v miske z našej denkosady.
Kategória: | 17. týždeň |
---|---|
jedlá: | hlavné jedlá |
procesy: | varenie |
suroviny: | zelenina |
Položka bola vypredaná… |