Pirohy plnené bryndzou (6. deň)
Link na video TU
Ingrediencie:
Z nákupného zoznamu
Zemiaky uvarené deň vopred (viď 5. recept)
Slanina – 50 g
Kyslá smotana – 200 g
Bryndza – 60 g
Pažítka
Základné potraviny
hladká múka – 2 PL
soľ
čierne korenie
slnečnicový (repkový) olej
Postup prípravy
1. Uvarené zemiaky si očistíme a pretlačíme do misky. Polovicu preložíme do druhej misky.
2. Pripravíme si slaninu, bryndzu a kyslú smotanu.
3. Dáme variť viac vody do hrnca na pyrohy. Posolíme ju.
4. Do jednej časti (cesto) pridáme hladkú múku a 1 PL kyslej smotany. Premiešame až vypracujeme hladké cesto
5. Do druhej misky (plnka) pridáme bryndzu, osolíme, okoreníme čiernym korením a nasekanú pažítku. Všetko dobre premiešame.
6. Cesto si na doske alebo stole posypanej hladkou múkou rozvaľkáme na cca 0,5 cm plát.
7. Z cesta vykrojíme kolieska (cca 6 ks)
8. Do stredu kruhu dáme plnku a uzatvoríme.
9. Pirohy dáme variť do vriacej vody kým nevyplávajú (cca. 2 min).
10. Slaninku nakrájame na menšie kúsky a opražíme na panvici (ak treba pridáme trochu slnečnicového oleja).
11. Do misky nalejeme trochu výpeku zo slaninky a do nej vyberieme z vody pirohy.
12. Servírujeme spolu so zvyšnou plnkou, poliate zvyškom smotany a posypané opečenou slaninkou a pažítkou.
Kategória: | 16. týždeň |
---|---|
jedlá: | hlavné jedlá |
procesy: | varenie |
suroviny: | zelenina |
Položka bola vypredaná… |