Pirohy plnené bryndzou (6. deň)

Link na video TU

Položka bola vypredaná…
Pirohy plnené bryndzou (6. deň)

Ingrediencie:

Z nákupného zoznamu

Zemiaky uvarené deň vopred (viď 5. recept)

Slanina – 50 g

Kyslá smotana – 200 g

Bryndza – 60 g

Pažítka

Základné potraviny

hladká múka – 2 PL

soľ

čierne korenie

slnečnicový (repkový) olej

Postup prípravy

1. Uvarené zemiaky si očistíme a pretlačíme do misky. Polovicu preložíme do druhej misky.

2. Pripravíme si slaninu, bryndzu a kyslú smotanu.

3. Dáme variť viac vody do hrnca na pyrohy. Posolíme ju.

4. Do jednej časti (cesto) pridáme hladkú múku a 1 PL kyslej smotany. Premiešame až vypracujeme hladké cesto

5. Do druhej misky (plnka) pridáme bryndzu, osolíme, okoreníme čiernym korením a nasekanú pažítku. Všetko dobre premiešame.

6. Cesto si na doske alebo stole posypanej hladkou múkou rozvaľkáme na cca 0,5 cm plát.

7. Z cesta vykrojíme kolieska (cca 6 ks)

8. Do stredu kruhu dáme plnku a uzatvoríme.

9. Pirohy dáme variť do vriacej vody kým nevyplávajú (cca. 2 min).

10. Slaninku nakrájame na menšie kúsky a opražíme na panvici (ak treba pridáme trochu slnečnicového oleja).

11. Do misky nalejeme trochu výpeku zo slaninky a do nej vyberieme z vody pirohy.

12. Servírujeme spolu so zvyšnou plnkou, poliate zvyškom smotany a posypané opečenou slaninkou a pažítkou.

Kategória: 16. týždeň
jedlá: hlavné jedlá
procesy: varenie
suroviny: zelenina
Položka bola vypredaná…