Perkelt

Link na video TU

Položka bola vypredaná…
Perkelt

Pamätáte si na náš februárový rozhovor s Eugenom Kordom? Varili sme spolu perkelt a vraj bol výborný. Nuž, tak v tomto videu sa dozviete úplne presne, ako na to :-)

Do you remember our February interview with Eugen Korda? We cooked perkelt together, and apparently, it turned out great. Well, in this video, you'll find out exactly how to make it. :-)

Ingrediencie:
2 PL bravčová masť
bravčové plece
35 g hladkej múky
200 g cibuľa
750 ml zeleninový vývar (https://www.patreon.com/posts/zeleninovy-vyvar-114553370?utm_medium=clipboard_copy&utm_source=copyLink&utm_campaign=postshare_creator&utm_content=join_link)
4 strúčiky cesnak
16 g sušená červená paprika
2 g čierne korenie
2 ks čili papričky
70 g paradajkový pretlak
11 g soľ
1 ks červená paprika
rajčiny
oregano čerstvé
petržlenová vňať

Halušky:
500 g múky (hladká alebo polohrubá)
400 g vody vrátane 1 vajca
soľ

Ingredients:
2 tbsp pork lard
pork shoulder
35 g all-purpose flour
200 g onion
750 ml vegetable broth (https://www.patreon.com/posts/zeleninovy-vyvar-114553370?utm_medium=clipboard_copy&utm_source=copyLink&utm_campaign=postshare_creator&utm_content=join_link)
4 cloves garlic
16 g dried red paprika
2 g black pepper
2 chili peppers
70 g tomato paste
11 g salt
1 red bell pepper
tomatoes
fresh oregano
parsley leaves

Dumplings (Halušky):
500 g flour (all-purpose or semi-coarse)
400 g water including 1 egg
salt

Kategória: Recepty
jedlá: hlavné jedlá
procesy: denaturácia, maillardova reakcia
suroviny: mäso
Položka bola vypredaná…