Penne s morčacím mäsom, hráškom a paradajkami (5. deň)

Link na video TU

Položka bola vypredaná…
Penne s morčacím mäsom, hráškom a paradajkami (5. deň)

Ingrediencie:

Z nákupného zoznamu

Morčacie prsia –zvyšok (cca 150 g)

Mrkva – 45 g

Jarná cibuľka – 1 ks

Cesnak – 2 strúčiky

Drvené paradajky– 200 g

Maslo – 25 g

Hrášok mrazený – 50 g

Petržlenová vňať

Základné potraviny

Penne cestoviny – 80 g

soľ

čierne korenie

olivový olej

karí korenie – ½ čl

parmezán

Postup prípravy

1. Dáme si zovrieť vodu na cestoviny. Keď sa varí, pridáme soľ a Penne. Varíme podľa návodu do mäkka.

2. Očistíme si cesnak, mrkvu a jarnú cibuľku.

3. Panvicu zohrejeme, pridáme olivový olej.

4. Mrkvu si nakrájame nadrobno a dáme ju restovať na horúcu panvicu s olejom.

5. Posekáme si cesnak a cibuľku nadrobno.

6. Vyberieme morčacie prsia z chladničky a nakrájame ho na menšie kúsky.

7. Mäso, cibuľku a cesnak pridáme na panvicu k orestovanej mrkve. Osolíme, okoreníme čiernym korením a ochutíme karí korením. Restujeme ďalej.

8. Odvážime si hrášok a zvyšok dáme do mrazničky.

9. Premiešame zmes na panvici, pridáme polovicu konzervy drvených rajčín a krátko povaríme na miernejšej teplote. Pridáme maslo, a dochutíme

čiernym korením a soľou ak treba.

10. V prípade potreby (ak je zmes veľmi hustá) pridáme vodu z cestovín.

11. Hrášok pridáme ku koncu varenia k penne na cca 3 min.

12. Uvarené Penne s hráškom precedíme a prisypeme do omáčky. Premiešame

13. .Servírujeme posypané petržlenovou vňatkou a nastrúhaným parmezánom.

Kategória: 14. týždeň
jedlá: hlavné jedlá
procesy: varenie
suroviny: obilniny a produkty
Položka bola vypredaná…