Penne s morčacím mäsom, hráškom a paradajkami (5. deň)
Link na video TU
Ingrediencie:
Z nákupného zoznamu
Morčacie prsia –zvyšok (cca 150 g)
Mrkva – 45 g
Jarná cibuľka – 1 ks
Cesnak – 2 strúčiky
Drvené paradajky– 200 g
Maslo – 25 g
Hrášok mrazený – 50 g
Petržlenová vňať
Základné potraviny
Penne cestoviny – 80 g
soľ
čierne korenie
olivový olej
karí korenie – ½ čl
parmezán
Postup prípravy
1. Dáme si zovrieť vodu na cestoviny. Keď sa varí, pridáme soľ a Penne. Varíme podľa návodu do mäkka.
2. Očistíme si cesnak, mrkvu a jarnú cibuľku.
3. Panvicu zohrejeme, pridáme olivový olej.
4. Mrkvu si nakrájame nadrobno a dáme ju restovať na horúcu panvicu s olejom.
5. Posekáme si cesnak a cibuľku nadrobno.
6. Vyberieme morčacie prsia z chladničky a nakrájame ho na menšie kúsky.
7. Mäso, cibuľku a cesnak pridáme na panvicu k orestovanej mrkve. Osolíme, okoreníme čiernym korením a ochutíme karí korením. Restujeme ďalej.
8. Odvážime si hrášok a zvyšok dáme do mrazničky.
9. Premiešame zmes na panvici, pridáme polovicu konzervy drvených rajčín a krátko povaríme na miernejšej teplote. Pridáme maslo, a dochutíme
čiernym korením a soľou ak treba.
10. V prípade potreby (ak je zmes veľmi hustá) pridáme vodu z cestovín.
11. Hrášok pridáme ku koncu varenia k penne na cca 3 min.
12. Uvarené Penne s hráškom precedíme a prisypeme do omáčky. Premiešame
13. .Servírujeme posypané petržlenovou vňatkou a nastrúhaným parmezánom.
Kategória: | 14. týždeň |
---|---|
jedlá: | hlavné jedlá |
procesy: | varenie |
suroviny: | obilniny a produkty |
Položka bola vypredaná… |