Penne na bolonský spôsob (3. deň)
Link na video TU
Ingrediencie:
Z nákupného zoznamu
Bravčové mleté mäso – 130 g
Mrkva – 60 g
Petržlen – 60 g
Cesnak – 2 strúčiky
Jarná cibuľka – 1 ks
Paradajkový pretlak – 20 g
Drvené paradajky – 200 g
Parmezán – 10 g
Základné potraviny
Pene cestoviny – 80 g
soľ
olivový olej
čierne korenie
čili
Postup prípravy
1. Dáme si zovrieť vodu na cestoviny Pene. Keď sa varí pridáme soľ a cestoviny. Uvaríme ich podľa návodu.
2. Mrkvu, petržlen , cesnak a jarnú cibuľku si očistíme a nakrájame nadrobno (zelenú časť si necháme na servírovanie).
3. Odoberieme si porciu mäsa, zvyšok odložíme do chladničky.
4. Zohrejeme si panvicu s olivovým olejom. Pridáme mrkvu, petržlen a cibuľku. Restujeme do zlata.
5. Do panvice pridáme mäso. Premiešame osolíme a okoreníme. Pridáme olivový olej podľa potreby.
6. Keď je zatiahnuté mäso, pridáme paradajkový pretlak, chvíľu ho orestujeme, potom nakrájaný cesnak a drvené paradajky z konzervy. Premiešame a podusíme.
7. Uvarené Pene pridáme k omáčke spolu s trochou vody z varenia cestovín. Premiešame.
8. Servírujeme posypané zelenou vňaťou z cibuľky, parmezánom a pokvapkané olivovým olejom.
Kategória: | 19. týždeň |
---|---|
jedlá: | hlavné jedlá |
procesy: | varenie |
suroviny: | obilniny a produkty |
Položka bola vypredaná… |