Penne na bolonský spôsob (3. deň)

Link na video TU

Položka bola vypredaná…
Penne na bolonský spôsob (3. deň)

Ingrediencie:

Z nákupného zoznamu

Bravčové mleté mäso – 130 g

Mrkva – 60 g

Petržlen – 60 g

Cesnak – 2 strúčiky

Jarná cibuľka – 1 ks

Paradajkový pretlak – 20 g

Drvené paradajky – 200 g

Parmezán – 10 g

Základné potraviny

Pene cestoviny – 80 g

soľ

olivový olej

čierne korenie

čili

Postup prípravy

1. Dáme si zovrieť vodu na cestoviny Pene. Keď sa varí pridáme soľ a cestoviny. Uvaríme ich podľa návodu.

2. Mrkvu, petržlen , cesnak a jarnú cibuľku si očistíme a nakrájame nadrobno (zelenú časť si necháme na servírovanie).

3. Odoberieme si porciu mäsa, zvyšok odložíme do chladničky.

4. Zohrejeme si panvicu s olivovým olejom. Pridáme mrkvu, petržlen a cibuľku. Restujeme do zlata.

5. Do panvice pridáme mäso. Premiešame osolíme a okoreníme. Pridáme olivový olej podľa potreby.

6. Keď je zatiahnuté mäso, pridáme paradajkový pretlak, chvíľu ho orestujeme, potom nakrájaný cesnak a drvené paradajky z konzervy. Premiešame a podusíme.

7. Uvarené Pene pridáme k omáčke spolu s trochou vody z varenia cestovín. Premiešame.

8. Servírujeme posypané zelenou vňaťou z cibuľky, parmezánom a pokvapkané olivovým olejom.

Kategória: 19. týždeň
jedlá: hlavné jedlá
procesy: varenie
suroviny: obilniny a produkty
Položka bola vypredaná…