Pečená mrkva na stredomorský spôsob s Belugou (2. deň)

Link na video TU

Položka bola vypredaná…
Pečená mrkva na stredomorský spôsob s Belugou (2. deň)

Ingrediencie:

Z nákupného zoznamu

Mrkva – 140 g

Cesnak – 2 strúčiky

Jarná cibuľka – ½ ks

Tymian čerstvý

Parmezán – 10 g

Petržlenová vňatka

Základné potraviny

Beluga šošovica – 80 g

bobkový list

olivový olej

soľ

čierne korenie

oregano

rozmarín

feniklové semeno

muškátový orech

balzamikový ocot

Postup prípravy

1. Mrkvu si očistíme, umyjeme a osušíme. Nakrájame na hranolky.

2. Odvážime si Belugu a dáme variť do horúcej osolenej vody s bobkovým listom a čerstvým tymianom. Varíme cca 15 min.

3. Zohrejeme si panvicu s olivovým olejom a dáme opekať mrkvu do zlatista.

4. Očistíme si cesnak a nakrájame na plátky.

5. Mrkvu osolíme a okoreníme čiernym korením. Pridáme oregano, tymian, rozmarín, feniklové semienko a muškátový orech.

6. Opekáme a keď mrkva zmäkla pridáme nakrájaný cesnak na plátky.

7. Uvarenú Belugu scedíme a pridáme do panvici s mrkvou. Pokvapkáme balzamikovým octom. Premiešame a prisypeme nakrájanú jarnú cibuľku.

8. Servírujeme posypané strúhaným parmezánom, petržlenovou vňaťou a pokvapkáme olivovým olejom.

Kategória: 19. týždeň
jedlá: hlavné jedlá
procesy: varenie
suroviny: strukoviny, zelenina
Položka bola vypredaná…