Pečená mrkva na stredomorský spôsob s Belugou (2. deň)
Link na video TU
Ingrediencie:
Z nákupného zoznamu
Mrkva – 140 g
Cesnak – 2 strúčiky
Jarná cibuľka – ½ ks
Tymian čerstvý
Parmezán – 10 g
Petržlenová vňatka
Základné potraviny
Beluga šošovica – 80 g
bobkový list
olivový olej
soľ
čierne korenie
oregano
rozmarín
feniklové semeno
muškátový orech
balzamikový ocot
Postup prípravy
1. Mrkvu si očistíme, umyjeme a osušíme. Nakrájame na hranolky.
2. Odvážime si Belugu a dáme variť do horúcej osolenej vody s bobkovým listom a čerstvým tymianom. Varíme cca 15 min.
3. Zohrejeme si panvicu s olivovým olejom a dáme opekať mrkvu do zlatista.
4. Očistíme si cesnak a nakrájame na plátky.
5. Mrkvu osolíme a okoreníme čiernym korením. Pridáme oregano, tymian, rozmarín, feniklové semienko a muškátový orech.
6. Opekáme a keď mrkva zmäkla pridáme nakrájaný cesnak na plátky.
7. Uvarenú Belugu scedíme a pridáme do panvici s mrkvou. Pokvapkáme balzamikovým octom. Premiešame a prisypeme nakrájanú jarnú cibuľku.
8. Servírujeme posypané strúhaným parmezánom, petržlenovou vňaťou a pokvapkáme olivovým olejom.
Kategória: | 19. týždeň |
---|---|
jedlá: | hlavné jedlá |
procesy: | varenie |
suroviny: | strukoviny, zelenina |
Položka bola vypredaná… |