Opekaná mrkva s cícerom (2. deň)
Link na video TU
Ingrediencie:
Z nákupného zoznamu
Mrkva – 70 g
Jarná cibuľka (biela časť) – ½ ks
Cícer – 200 g
Čili paprika – ½ ks
Maslo – 10 g
Pomaranč – 1/2 ks
Koriandrová vňať
Základné potraviny
olivový olej
čierne korenie
soľ
sójová omáčka
Postup prípravy
1. Mrkvu si očistíme a umyjeme. Pokrájame na centimetrové kolieska . Očistíme si jarnú cibuľku (bielu časť) a tiež ju nakrájame na kolieska.
2. Zohrejeme si panvicu s olivovým olejom a dáme opekať mrkvu do zlata. Osolíme a okoreníme ju čiernym korením.
3. Scedíme a opláchneme cícer, necháme ho odkvapkať. Pridáme k mrkve, keď je mrkva zlatistá už. Opekáme.
4. Nakrájame čili papriku. Pridáme do panvice spolu s cibuľkou. Premiešame a pražíme.
5. Pridáme maslo a sójovú omáčku. Zapracujeme do cíceru. Polejeme zmes pomarančovou šťavou a stiahneme z platne.
6. Nakrájame koriandrovú vňať a vmiešame ju do zmesi.
7. Servírujeme
Kategória: | 14. týždeň |
---|---|
jedlá: | hlavné jedlá |
procesy: | varenie |
suroviny: | zelenina |
Položka bola vypredaná… |