Opekaná mrkva s cícerom (2. deň)

Link na video TU

Položka bola vypredaná…
Opekaná mrkva s cícerom (2. deň)

Ingrediencie:

Z nákupného zoznamu

Mrkva – 70 g

Jarná cibuľka (biela časť) – ½ ks

Cícer – 200 g

Čili paprika – ½ ks

Maslo – 10 g

Pomaranč – 1/2 ks

Koriandrová vňať

Základné potraviny

olivový olej

čierne korenie

soľ

sójová omáčka

Postup prípravy

1. Mrkvu si očistíme a umyjeme. Pokrájame na centimetrové kolieska . Očistíme si jarnú cibuľku (bielu časť) a tiež ju nakrájame na kolieska.

2. Zohrejeme si panvicu s olivovým olejom a dáme opekať mrkvu do zlata. Osolíme a okoreníme ju čiernym korením.

3. Scedíme a opláchneme cícer, necháme ho odkvapkať. Pridáme k mrkve, keď je mrkva zlatistá už. Opekáme.

4. Nakrájame čili papriku. Pridáme do panvice spolu s cibuľkou. Premiešame a pražíme.

5. Pridáme maslo a  sójovú omáčku. Zapracujeme do cíceru. Polejeme zmes pomarančovou šťavou a stiahneme z platne.

6. Nakrájame koriandrovú vňať a vmiešame ju do zmesi.

7. Servírujeme

Kategória: 14. týždeň
jedlá: hlavné jedlá
procesy: varenie
suroviny: zelenina
Položka bola vypredaná…