Mrkvový perkelt s kuskusom (6. deň)

Link na video TU

Položka bola vypredaná…
Mrkvový perkelt s kuskusom (6. deň)

Ingrediencie:

Z nákupného zoznamu

Mrkva – 225 g

Petržlen – 17 g

Cesnak – 1 strúčik

Cibuľa – 50 g

Citrón – 1 ks

Miešaný listový šalát - 50 g

maslo – 25 g

Základné potraviny

olivový olej

slnečnicový (repkový) olej

soľ

čierne korenie

kuskus – 70 g

feniklové semienka

červená mletá paprika

rasca

balzamikový ocot

kurkuma

parmezán - 20g

Postup prípravy

1. Očistíme si mrkvu, petržlen, cibuľu a cesnak Opláchneme.

2. Zohrejeme si panvicu.

3. Nakrájame si mrkvu na centimetrové kolieska, petržlen na kolieska, cibuľu a cesnak nadrobno.

4. Mrkvu a petržlen dáme na horúcu panvicu s olivovým olejom. Premiešame chvíľu restujeme. Potom ochutíme soľou a čiernym korením. Prihodíme

cibuľu a cesnak. Restujeme.

5. Dáme si zovrieť vodu do varnej kanvice.

6. Na druhú horúcu panvicu so slnečnicovým olejom vysypeme kuskus osolíme a okoreníme čiernym korením, pridáme kurkumu a rascu. Orestujeme krátko a zalejeme horúcou vodou. Miešame . Voda musí byť po povrch kuskusu.

7. Do panvice s mrkvou prisypeme papriku a feniklové semiačka. Opečieme, dochutíme sójovou omáčkou, premiešame, podlejeme tiež horúcou vodou

a pridáme citrónovú šťavu, prikryté dusíme cca 2 minúty. Pridáme maslo a strúhaný parmezán.

8. Pripravíme si zelený šalát.

9. Do misky si nasypeme miešaný listový šalát, ochutíme ho balzamikovým octom, olivovým olejom, soľou a čiernym korením, zľahka premiešame

10. Do mrkvy pred servírovaním na poslednú minútku pridáme maslo a strúhaný parmezán. Premiešame.

11. Servírujeme. Šalát podávame zvlášť v miske.

Kategória: 15. týždeň
jedlá: hlavné jedlá
procesy: varenie
suroviny: zelenina
Položka bola vypredaná…