Mrkvový perkelt s kuskusom (6. deň)
Link na video TU
Ingrediencie:
Z nákupného zoznamu
Mrkva – 225 g
Petržlen – 17 g
Cesnak – 1 strúčik
Cibuľa – 50 g
Citrón – 1 ks
Miešaný listový šalát - 50 g
maslo – 25 g
Základné potraviny
olivový olej
slnečnicový (repkový) olej
soľ
čierne korenie
kuskus – 70 g
feniklové semienka
červená mletá paprika
rasca
balzamikový ocot
kurkuma
parmezán - 20g
Postup prípravy
1. Očistíme si mrkvu, petržlen, cibuľu a cesnak Opláchneme.
2. Zohrejeme si panvicu.
3. Nakrájame si mrkvu na centimetrové kolieska, petržlen na kolieska, cibuľu a cesnak nadrobno.
4. Mrkvu a petržlen dáme na horúcu panvicu s olivovým olejom. Premiešame chvíľu restujeme. Potom ochutíme soľou a čiernym korením. Prihodíme
cibuľu a cesnak. Restujeme.
5. Dáme si zovrieť vodu do varnej kanvice.
6. Na druhú horúcu panvicu so slnečnicovým olejom vysypeme kuskus osolíme a okoreníme čiernym korením, pridáme kurkumu a rascu. Orestujeme krátko a zalejeme horúcou vodou. Miešame . Voda musí byť po povrch kuskusu.
7. Do panvice s mrkvou prisypeme papriku a feniklové semiačka. Opečieme, dochutíme sójovou omáčkou, premiešame, podlejeme tiež horúcou vodou
a pridáme citrónovú šťavu, prikryté dusíme cca 2 minúty. Pridáme maslo a strúhaný parmezán.
8. Pripravíme si zelený šalát.
9. Do misky si nasypeme miešaný listový šalát, ochutíme ho balzamikovým octom, olivovým olejom, soľou a čiernym korením, zľahka premiešame
10. Do mrkvy pred servírovaním na poslednú minútku pridáme maslo a strúhaný parmezán. Premiešame.
11. Servírujeme. Šalát podávame zvlášť v miske.
Kategória: | 15. týždeň |
---|---|
jedlá: | hlavné jedlá |
procesy: | varenie |
suroviny: | zelenina |
Položka bola vypredaná… |