Morčacie prsia so zemiakom, cuketou a cherry paradajkami (1. deň)
Link na video TU
Menu a nákupný zoznam k štrnástemu týždňu nájdete v prílohách.
Ingrediencie:
Z nákupného zoznamu
Morčacie prsia – 150 g
Zemiak – 170 g
Cuketa – 170 g
Cherry paradajky – 80 g
Cesnak – 2 strúčiky
Maslo – 15 g
Citrón – ½ ks
Petržlenová vňať
Základné potraviny
olivový olej
slnečnicový (repkový) olej
soľ
čierne korenie
tymian
Postup prípravy
1. Umyjeme zemiak a cuketu. Nakrájame ich na plátky.
2. Zemiak dáme variť do horúcej osolenej vody.
3. Odkrojíme si porciu mäsa očistíme od blán a ostatné dáme zabalené do chladničky.
4. Dáme si zohriať dve panvice s olivovým olejom.
5. Morčacie prsia nakrájame na tenšie plátky (ako rezníky). Osolíme a okoreníme ich čiernym korením.
6. Zemiaky si približne po 10 min. varenia precedíme a necháme odkvapkať.
7. Na jednu panvicu si dáme opekať cuketu. Osolíme a okoreníme ju čiernym korením. Necháme ju opekať a priebežne ju otáčame.
8. Na druhú panvicu si dáme opekať odkvapkané zemiaky. Okoreníme ich čiernym korením a tiež opečieme z oboch strán do zlata.
9. Očistíme a nakrájame si cesnak. Pridáme ho na panvicu s cuketou.
10. Umyté paradajky si prepolíme na polovicu, pridáme ich tiež k cukete a všetko premiešame.
11. Ochutíme tymianom zmes cukety a paradajok aj opečené zemiaky na druhej panvici a potom opečené zemiaky preložíme tiež k cukete.
12. Na panvicu zo zemiakov pridáme slnečnicový olej a dáme opekať plátky mäsa z oboch strán do zlata.
13. Premiešame zeleninu, dochutíme soľou a korenín podľa vlastnej chuti. Zmiernime oheň. Pridáme do nej ešte nakrájanú petržlenovú vňať.
14. K skoro hotovému mäsu pridáme maslo. Zmiernime teplotu Pokvapkáme ho citrónovou šťavou a stiahneme z platne. Prikryjeme a necháme odpočívať.
15. Môžeme servírovať preliate výpekom z mäsa.
Kategória: | 14. týždeň |
---|---|
jedlá: | hlavné jedlá |
procesy: | varenie |
suroviny: | mäso |
Položka bola vypredaná… |