Morčacie prsia so zemiakom, cuketou a cherry paradajkami (1. deň)

Link na video TU

 
Položka bola vypredaná…
Morčacie prsia so zemiakom, cuketou a cherry paradajkami (1. deň)

Menu a nákupný zoznam k štrnástemu týždňu nájdete v prílohách.

Ingrediencie:

Z nákupného zoznamu

Morčacie prsia – 150 g

Zemiak – 170 g

Cuketa – 170 g

Cherry paradajky – 80 g

Cesnak – 2 strúčiky

Maslo – 15 g

Citrón – ½ ks

Petržlenová vňať

Základné potraviny

olivový olej

slnečnicový (repkový) olej

soľ

čierne korenie

tymian

Postup prípravy

1. Umyjeme zemiak a cuketu. Nakrájame ich na plátky.

2. Zemiak dáme variť do horúcej osolenej vody.

3. Odkrojíme si porciu mäsa očistíme od blán a ostatné dáme zabalené do chladničky.

4. Dáme si zohriať dve panvice s olivovým olejom.

5. Morčacie prsia nakrájame na tenšie plátky (ako rezníky). Osolíme a okoreníme ich čiernym korením.

6. Zemiaky si približne po 10 min. varenia precedíme a necháme odkvapkať.

7. Na jednu panvicu si dáme opekať cuketu. Osolíme a okoreníme ju čiernym korením. Necháme ju opekať a priebežne ju otáčame.

8. Na druhú panvicu si dáme opekať odkvapkané zemiaky. Okoreníme ich čiernym korením a tiež opečieme z oboch strán do zlata.

9. Očistíme a nakrájame si cesnak. Pridáme ho na panvicu s cuketou.

10. Umyté paradajky si prepolíme na polovicu, pridáme ich tiež k cukete a všetko premiešame.

11. Ochutíme tymianom zmes cukety a paradajok aj opečené zemiaky na druhej panvici a potom opečené zemiaky preložíme tiež k cukete.

12. Na panvicu zo zemiakov pridáme slnečnicový olej a dáme opekať plátky mäsa z oboch strán do zlata.

13. Premiešame zeleninu, dochutíme soľou a korenín podľa vlastnej chuti. Zmiernime oheň. Pridáme do nej ešte nakrájanú petržlenovú vňať.

14. K skoro hotovému mäsu pridáme maslo. Zmiernime teplotu Pokvapkáme ho citrónovou šťavou a stiahneme z platne. Prikryjeme a necháme odpočívať.

15. Môžeme servírovať preliate výpekom z mäsa.

Kategória: 14. týždeň
jedlá: hlavné jedlá
procesy: varenie
suroviny: mäso
Položka bola vypredaná…