Morčacie prsia s citrusmi a šalát z quinoy (3. deň)

Link na video TU

Položka bola vypredaná…
Morčacie prsia s citrusmi a šalát z quinoy (3. deň)

Ingrediencie:

Z nákupného zoznamu

Morčacie prsia – 150 g

Citrón – 1 ks

Pomaranč – ½ ks

Cherry paradajky – 80 g

Uhorka – 150 g

Jarná cibuľka (zelená časť) – ½ ks

Maslo – 15 g

Základné potraviny

Quinoa – 50g

olivový olej

slnečnicový (repkový) olej

soľ

čierne korenie

med – 1 čl

Postup prípravy

1. Dáme si zovrieť vodu na quinoou. Keď sa varí pridáme soľ a quinou. Varíme cca 10 min.

2. Mäso očistíme a nakrájame na väčšie plátky. Na tanieri si ho osolíme a okoreníme čiernym korením. Potrieme ho pomarančovou a citrónovou kôrou,

pokvapkáme olivovým olejom. Necháme ho marinovať.

3. Pripravíme si šalát. Paradajky a uhorku si umyjeme . Nakrájame ich na menšie kúsky a dáme ich do misky.

4. Zelenú časť z cibuľky si nakrájame a pridáme do šalátu.

5. Šalát ochutíme olivovým olejom, soľou a čiernym korením, pridáme citrónovú šťavu. Premiešame.

6. Zohrejeme si panvicu. Pridáme slnečnicový olej.

7. Očistíme si ½ pomaranča zo šupky a pokrájame ho na kocky.

8. Na horúcu panvicu si dáme opekať mäso z obidvoch strán. Potom zmiernime teplotu.

9. Po otočení mäsa zmiernime teplotu a pridáme k nemu med, pokrájaný pomaranč, citrónovú šťavu a maslo. Poprehadzujeme a prikryté odložíme.

10. Do šalátu si pridáme uvarenú a precedenú quinou, premiešame. Pridáme koriandrovú vňať. Dosolíme dokoreníme čiernym korením.

11. Servírujeme tak, že na šalát si položíme mäso a prelejeme ho zhustnutým výpekom.

Kategória: 14. týždeň
jedlá: hlavné jedlá
procesy: varenie
suroviny: mäso
Položka bola vypredaná…