Morčacie prsia s citrusmi a šalát z quinoy (3. deň)
Link na video TU
Ingrediencie:
Z nákupného zoznamu
Morčacie prsia – 150 g
Citrón – 1 ks
Pomaranč – ½ ks
Cherry paradajky – 80 g
Uhorka – 150 g
Jarná cibuľka (zelená časť) – ½ ks
Maslo – 15 g
Základné potraviny
Quinoa – 50g
olivový olej
slnečnicový (repkový) olej
soľ
čierne korenie
med – 1 čl
Postup prípravy
1. Dáme si zovrieť vodu na quinoou. Keď sa varí pridáme soľ a quinou. Varíme cca 10 min.
2. Mäso očistíme a nakrájame na väčšie plátky. Na tanieri si ho osolíme a okoreníme čiernym korením. Potrieme ho pomarančovou a citrónovou kôrou,
pokvapkáme olivovým olejom. Necháme ho marinovať.
3. Pripravíme si šalát. Paradajky a uhorku si umyjeme . Nakrájame ich na menšie kúsky a dáme ich do misky.
4. Zelenú časť z cibuľky si nakrájame a pridáme do šalátu.
5. Šalát ochutíme olivovým olejom, soľou a čiernym korením, pridáme citrónovú šťavu. Premiešame.
6. Zohrejeme si panvicu. Pridáme slnečnicový olej.
7. Očistíme si ½ pomaranča zo šupky a pokrájame ho na kocky.
8. Na horúcu panvicu si dáme opekať mäso z obidvoch strán. Potom zmiernime teplotu.
9. Po otočení mäsa zmiernime teplotu a pridáme k nemu med, pokrájaný pomaranč, citrónovú šťavu a maslo. Poprehadzujeme a prikryté odložíme.
10. Do šalátu si pridáme uvarenú a precedenú quinou, premiešame. Pridáme koriandrovú vňať. Dosolíme dokoreníme čiernym korením.
11. Servírujeme tak, že na šalát si položíme mäso a prelejeme ho zhustnutým výpekom.
Kategória: | 14. týždeň |
---|---|
jedlá: | hlavné jedlá |
procesy: | varenie |
suroviny: | mäso |
Položka bola vypredaná… |