Mleté mäso na mexický spôsob (1. deň)
Link na video TU
Predsudky ohľadom mletého mäsa treba prekonať. Ukážeme Vám, ako fantasticky ho viete pripraviť aj keď ste single. Batát zas zbaví predsudkov tých, ktorí si myslia, že sladký zemiak nie je vhodný na hlavné jedlo.
Menu a nákupný zoznam nájdete v prílohách.
Ingrediencie:
Z nákupného zoznamu
Cibuľa – 50 g
Cesnak – 2 strúčiky
Bravčové mleté mäso – 135 g
Kukurica – 140 g
Červená fazuľa – 100 g
Paradajkový pretlak – 70 g
Drvené paradajky – 200 g
Jarná cibuľka – ½ ks
Bagetka – 1 ks
Základné potraviny
Slnečnicový (repkový) olej
soľ
čierne korenie
rasca
čili
Postup prípravy
1. Očistíme si cibuľu a cesnak.
2. Panvicu si zohrejeme a nalejeme na ňu slnečnicový olej.
3. Nasekáme cibuľu na malé kocky, cesnak nasekáme nadrobno. Dáme do panvice a restujeme.
4. Odoberieme si porciu mäsa a ostatné dáme zabalené do chladničky.
5. Kukuricu a fazuľu si prepláchneme studenou vodou.
6. Mäso pridáme do základu a restujeme.
7. Pridáme rascu, soľ, čierne korenie, čili. Premiešame a restujeme.
8. Pridáme paradajkový pretlak a restujeme. Premiešame.
9. Keď sa mäso zatiahlo, prisypeme fazuľu a kukuricu. Restujeme počas miešania.
10. Pridáme drvené paradajky. Podlejeme horúcou vodou. Ešte podusíme na miernom ohni.
11. Nakrájame si jarnú cibuľku.
12. Na druhej panvici na olivovom oleji opečieme nakrájanú bagetu z oboch strán.
13. Môžeme servírovať posypané nakrájanou cibuľkou a s opečenou bagetou.
Kategória: | 19. týždeň |
---|---|
jedlá: | hlavné jedlá |
procesy: | varenie |
suroviny: | mäso |
Položka bola vypredaná… |