Marocká polievka so sladkým zemiakom a cícerom (6. deň)
Link na video TU
Ingrediencie:
Z nákupného zoznamu
Batat – 240 g
Pór – ½ ks (cca 35 g)
Petržlen – 40 g
Cibuľa – 70 g
Čili paprička – ½ ks
Cesnak – 2 strúčiky
Cícer – 80 g
Citrón –½ ks
Drvené paradajky – 200 g
Bagetka – 1 ks
Petržlenová vňatka
Základné potraviny
olivový olej
soľ
čierne korenie
karí korenie – 1 čl
bobkový list
škorica
Postup prípravy
1. Očistíme a umyjeme si petržlen, batat, cibuľu, cesnak, čili papričku a pór.
2. Nasekáme si cibuľu na drobno.
3. Zohrejeme si hrniec s olivovým olejom a pridáme nakrájanú cibuľku. Restujeme.
4. Nasekáme na drobno petržlen, batat nakrájame na väčšie kúsky a pridáme oboje k restujúcej sa cibuli.
5. K cibuli si pridáme petržlen aj batat. Osolíme, okoreníme čiernym korením. Pridáme bobkový list, karí korenie, škoricu. Zmiernime teplotu.
Podusíme.
6. Nakrájame pór a štipľavú papričku. Pridáme do hrnca.
7. Zeleninu zalejeme v hrnci drvenými paradajkami. Podusíme.
8. Cícer precedíme a prepláchneme. Pridáme do hrnca.
9. Do rýchlovarnej kanvice dáme zohrievať vodu.
10. Vriacou vodu zalejeme zmes v hrnci tesne nad okraj zeleniny. Dochutíme: soľ, čierne korenie, citrónová šťava a pretlačený cesnak.
11. Zohrejeme panvicu, pridáme olivový olej a opečieme si rozkrojenú bagetu, z oboch strán.
12. Pokrájame koriander. Pridáme do polievky a dochutíme pokiaľ treba.
13. Servírujeme posypané petržlenovou vňatkou a opečenou bagetkou.
Kategória: | 14. týždeň |
---|---|
jedlá: | polievky |
procesy: | varenie |
suroviny: | zelenina |
Položka bola vypredaná… |