Marocká polievka so sladkým zemiakom a cícerom (6. deň)

Link na video TU

Položka bola vypredaná…
Marocká polievka so sladkým zemiakom a cícerom (6. deň)

Ingrediencie:

Z nákupného zoznamu

Batat – 240 g

Pór – ½ ks (cca 35 g)

Petržlen – 40 g

Cibuľa – 70 g

Čili paprička – ½ ks

Cesnak – 2 strúčiky

Cícer – 80 g

Citrón –½ ks

Drvené paradajky – 200 g

Bagetka – 1 ks

Petržlenová vňatka

Základné potraviny

olivový olej

soľ

čierne korenie

karí korenie – 1 čl

bobkový list

škorica

Postup prípravy

1. Očistíme a umyjeme si petržlen, batat, cibuľu, cesnak, čili papričku a pór.

2. Nasekáme si cibuľu na drobno.

3. Zohrejeme si hrniec s olivovým olejom a pridáme nakrájanú cibuľku. Restujeme.

4. Nasekáme na drobno petržlen, batat nakrájame na väčšie kúsky a pridáme oboje k restujúcej sa cibuli.

5. K cibuli si pridáme petržlen aj batat. Osolíme, okoreníme čiernym korením. Pridáme bobkový list, karí korenie, škoricu. Zmiernime teplotu.

Podusíme.

6. Nakrájame pór a štipľavú papričku. Pridáme do hrnca.

7. Zeleninu zalejeme v hrnci drvenými paradajkami. Podusíme.

8. Cícer precedíme a prepláchneme. Pridáme do hrnca.

9. Do rýchlovarnej kanvice dáme zohrievať vodu.

10. Vriacou vodu zalejeme zmes v hrnci tesne nad okraj zeleniny. Dochutíme: soľ, čierne korenie, citrónová šťava a pretlačený cesnak.

11. Zohrejeme panvicu, pridáme olivový olej a opečieme si rozkrojenú bagetu, z oboch strán.

12. Pokrájame koriander. Pridáme do polievky a dochutíme pokiaľ treba.

13. Servírujeme posypané petržlenovou vňatkou a opečenou bagetkou.

Kategória: 14. týždeň
jedlá: polievky
procesy: varenie
suroviny: zelenina
Položka bola vypredaná…