Marinovaný losos s avokádom a tymianovou ryžou (3. deň)
Link na video TU
Ingrediencie:
Z nákupného zoznamu
Losos – 160 g
Avokádo – 1 ks
Citrón – ½ ks
Šampiňóny hnedé– 100 g
Čili paprička – ½ ks
Malso – 20 g
Listy pak choi - 2 ks
Petržlenová vňatka
Základné potraviny
ryža Basmati – 70 g
soľ
tymian
med
sójová omáčka
olivový olej
čierne korenie
slnečnicový (repkový) olej
sezam čierny
Postup prípravy
1. Zapneme si rúru na 200°C horné a spodné pečenie, Dáme variť vodu do rýchlovarnej kanvice.
2. Do hrnca dáme slnečnicový olej, do nej vysypeme ryžu, osolíme a pridáme tymian. Ryžu opražíme a občas premiešame. Zalejeme ju cca 1 cm nad povrch horúcou vodou a prikryté dáme do rúry na cca 15 min.
3. Marináda na rybu: V miske zmiešame med, sójovú omáčku, olivový olej, čierne korenie a citrónovú šťavu. Všetko riadne rozmiešame.
4. Lososa nakrájame na kúsky a dáme ho do marinády, premiešame ho.
5. Avokádo očistíme a nakrájame na väčšie kúsky. Na tanieri ho osolíme, ochutíme čiernym korením a pokvapkáme citrónovou šťavou.
6. Umyjeme, osušíme a nakrájame šampiňóny.
7. Zohrejeme panvicu na lososa. Dáme do nej slnečnicový olej a nakrájané šampiňóny, osolíme ich , okoreníme čiernym korením a tymianom. Chvíľu opekáme.
8. Na panvicu pridáme nadrobno nakrájanú čili papričku a pridáme lososa z marinády. Tú si ešte odložíme. Lososa počas opekania opatrne otáčame.
9. Lososa stiahneme zo sporáka, prilejeme marinádu, maslo a jemne premiešame. Nasekáme aj pak choiové listy a dáme ich k rybke do panvice. Premiešame.
10. Nasekanú petržlenovú vňatku prisypeme do ryže a premiešame
11. Servírujeme posypané sezamom.
Kategória: | 18. týždeň |
---|---|
jedlá: | hlavné jedlá |
procesy: | varenie |
suroviny: | ryba |
Položka bola vypredaná… |