Marinovaný losos s avokádom a tymianovou ryžou (3. deň)

Link na video TU

Položka bola vypredaná…
Marinovaný losos s avokádom a tymianovou ryžou (3. deň)

Ingrediencie:

Z nákupného zoznamu

Losos – 160 g

Avokádo – 1 ks

Citrón – ½ ks

Šampiňóny hnedé– 100 g

Čili paprička – ½ ks

Malso – 20 g

Listy pak choi - 2 ks

Petržlenová vňatka

Základné potraviny

ryža Basmati – 70 g

soľ

tymian

med

sójová omáčka

olivový olej

čierne korenie

slnečnicový (repkový) olej

sezam čierny

Postup prípravy

1. Zapneme si rúru na 200°C horné a spodné pečenie, Dáme variť vodu do rýchlovarnej kanvice.

2. Do hrnca dáme slnečnicový olej, do nej vysypeme ryžu, osolíme a pridáme tymian. Ryžu opražíme a občas premiešame. Zalejeme ju cca 1 cm nad povrch horúcou vodou a prikryté dáme do rúry na cca 15 min.

3. Marináda na rybu: V miske zmiešame med, sójovú omáčku, olivový olej, čierne korenie a citrónovú šťavu. Všetko riadne rozmiešame.

4. Lososa nakrájame na kúsky a dáme ho do marinády, premiešame ho.

5. Avokádo očistíme a nakrájame na väčšie kúsky. Na tanieri ho osolíme, ochutíme čiernym korením a pokvapkáme citrónovou šťavou.

6. Umyjeme, osušíme a nakrájame šampiňóny.

7. Zohrejeme panvicu na lososa. Dáme do nej slnečnicový olej a nakrájané šampiňóny, osolíme ich , okoreníme čiernym korením a tymianom. Chvíľu opekáme.

8. Na panvicu pridáme nadrobno nakrájanú čili papričku a pridáme lososa z marinády. Tú si ešte odložíme. Lososa počas opekania opatrne otáčame.

9. Lososa stiahneme zo sporáka, prilejeme marinádu, maslo a jemne premiešame. Nasekáme aj pak choiové listy a dáme ich k rybke do panvice. Premiešame.

10. Nasekanú petržlenovú vňatku prisypeme do ryže a premiešame

11. Servírujeme posypané sezamom.

Kategória: 18. týždeň
jedlá: hlavné jedlá
procesy: varenie
suroviny: ryba
Položka bola vypredaná…