Losos so špargľou na smotane (2. deň)

Link na video TU

Položka bola vypredaná…
Losos so špargľou na smotane (2. deň)

Ingrediencie:

Z nákupného zoznamu

Losos – 150 g

Zemiak – 200 g

Špargľa – 6 ks

Cesnak – 3 strúčiky

Sladká smotana (33%) – 1 dcl

Maslo – 20 g

Bazalka

Petržlenová vňať

Sušené paradajky – 5 ks

Základné potraviny

olivový olej

slnečnicový (repkový) olej

čierne korenie

soľ

feniklové semiačka

Postup prípravy

1. Zemiak očistíme, umyjeme a nakrájame na tenšie plátky.

2. Pripravíme si osolenú vodu a do nej dáme zemiak variť na cca 5 min. (priebežne kontrolujeme aby sa nerozvarili).

3. Špargľu očistíme a opláchneme.

4. Očistíme cesnak a nakrájame ho na plátky.

5. Dáme si zohrievať 2 panvice.

6. Lososa stiahneme z kože, opláchneme a osušíme.

7. Na jednu panvicu dáme olivový olej a restovať cesnak na miernom ohni.

8. Na druhú panvicu dáme slnečnicový olej a keď sa zohreje dáme naň restovať osoleného a čiernym korením ochuteného lososa.

9. Lososa opečieme z každej strany cca 3 min. na miernom ohni.

10. K skoro uvareným zemiakom pridáme na 2 min. oblanžírovať špargľu.

11. Uvarené zemiaky scedíme a špargľu vyberieme.

12. Zemiaky pridáme na panvicu k orestovanému cesnaku, okoreníme čiernym korením, dochutíme feniklovými semiačkami a na panvicu pridáme aj celú špargľu.

13. Zemiaky a špargľu zalejeme smotanou, pridáme maslo a nasekané sušené paradajky. Premiešame. Pred servírovaním primiešame nasekané čerstvé bylinky

14. Servírujeme

Kategória: 15. týždeň
jedlá: hlavné jedlá
procesy: varenie
suroviny: ryba
Položka bola vypredaná…