Losos so špargľou na smotane (2. deň)
Link na video TU
Ingrediencie:
Z nákupného zoznamu
Losos – 150 g
Zemiak – 200 g
Špargľa – 6 ks
Cesnak – 3 strúčiky
Sladká smotana (33%) – 1 dcl
Maslo – 20 g
Bazalka
Petržlenová vňať
Sušené paradajky – 5 ks
Základné potraviny
olivový olej
slnečnicový (repkový) olej
čierne korenie
soľ
feniklové semiačka
Postup prípravy
1. Zemiak očistíme, umyjeme a nakrájame na tenšie plátky.
2. Pripravíme si osolenú vodu a do nej dáme zemiak variť na cca 5 min. (priebežne kontrolujeme aby sa nerozvarili).
3. Špargľu očistíme a opláchneme.
4. Očistíme cesnak a nakrájame ho na plátky.
5. Dáme si zohrievať 2 panvice.
6. Lososa stiahneme z kože, opláchneme a osušíme.
7. Na jednu panvicu dáme olivový olej a restovať cesnak na miernom ohni.
8. Na druhú panvicu dáme slnečnicový olej a keď sa zohreje dáme naň restovať osoleného a čiernym korením ochuteného lososa.
9. Lososa opečieme z každej strany cca 3 min. na miernom ohni.
10. K skoro uvareným zemiakom pridáme na 2 min. oblanžírovať špargľu.
11. Uvarené zemiaky scedíme a špargľu vyberieme.
12. Zemiaky pridáme na panvicu k orestovanému cesnaku, okoreníme čiernym korením, dochutíme feniklovými semiačkami a na panvicu pridáme aj celú špargľu.
13. Zemiaky a špargľu zalejeme smotanou, pridáme maslo a nasekané sušené paradajky. Premiešame. Pred servírovaním primiešame nasekané čerstvé bylinky
14. Servírujeme
Kategória: | 15. týždeň |
---|---|
jedlá: | hlavné jedlá |
procesy: | varenie |
suroviny: | ryba |
Položka bola vypredaná… |