Losos s orechovou krustou (1. deň)

Link na video TU

Položka bola vypredaná…
Losos s orechovou krustou (1. deň)

Losos je rybka, ktorá sa dá pripraviť na rôzne spôsoby, tento týždeň vyskúšame 2. Nebude však chýbať ani Pak choi, tak Vám obohatí jedálny lístok, že si ho zamilujete. Dobrú chuť :-)

Menu a nákupný zoznam nájdete v prílohách.

Ingrediencie:

Z nákupného zoznamu

Losos – 150 g

Mix orechov aj s hrozienkami - 50 g

Maslo – 30 g

Redkvička červená – 5 ks

Čili papričky – 1 ks

Jarná cibuľka – 1 ks (50 g)

Cherry paradajky – 30 g

Avokádo – 1 ks

Pak choi – 1 ks

Uhorka - 1 ks

Citrón – ½ ks

Bazalka čerstvá

Základné potraviny

Slnečnicový (repkový) olej

soľ

čierne korenie

olivový olej

Postup prípravy

1. Lososa zbavíme kože, opláchneme, osušíme a odkrojíme jednu porciu. Zvyšok zabalené uskladníme v chladničke.

2. Mix orechov aj s hrozienkami nasekáme nadrobno. Dáme do misky

3. Zapneme rúru na gril. A zohrejeme panvicu.

4. Do orechov dáme zmäknuté maslo, premiešame.

5. Zeleninový šalát: Pak choi si rozdelíme na listy, umyjeme a postavíme si variť vodu so soľou na jeho blanšírovanie.

6. Jarnú cibuľku, reďkovky, uhorku, cherry paradajky a čili papričku očistíme a umyjeme. Všetko nakrájame nadrobno a dáme do misky.

7. Očistíme avokádo a nakrájame ho na väčšie kúsky, v miske so zeleninou ho pokvapkáme citrónovou šťavou.

8. Na zohriatu panvicu dáme slnečnicový olej a keď je horúci dáme opekať lososa. Posolíme ho a okoreníme čiernym korením. Opekáme ho z každej strany.

9. Pak choi dáme celé listy blanšírovať na cca 2 min do vriacej osolenej vody.

10. Keď je rybka opečená zo všetkých strán, dáme na rybu zmes orechov s maslom a dáme do rúry pod gril cca na 1 min.

11. Pak choi vyberieme z vody a nakrájame ho na pásiky. Pridáme do šalátu.

12. Šalát ochutíme olivovým olejom, soľou, čiernym korením a citrónovou šťavou.

13. Servírujeme rybu na šaláte preliatu výpekom a posypanú bazalkou.

Kategória: 18. týždeň
jedlá: hlavné jedlá
procesy: varenie
suroviny: ryba
Položka bola vypredaná…