Kuskusový šalát (7. deň)
Link na video TU
Ingrediencie:
Z nákupného zoznamu
Jarná cibuľka – 1 ks
Cibuľa červená – 36 g
Mrkva – 65 g
Mango – ½ ks
Špenát – 60 g
Pažítka
Fenilová vňatka
Citrón – ½ ks
Maslo - zvyšok
Základné potraviny
Kuskus – 60 g
olivový olej
soľ
čierne korenie
sušené slivky – 35 g
slnečnicové semiačka – 10 g
tymian
feniklové semiačka
čili
Postup prípravy
1. Zohrejeme kastrólik s olivovým olejom a dáme variť vodu do rýchlovarnej kanvice.
2. Do teplého kastrólika nasypem kuskus, osolím, okorením čiernym korením a trochu počas miešania orestujem. Potom ho zalejem horúcou vodou asi 1 cm nad povrch. Premiešame a prikryjeme a odložíme z variča.
3. Očistíme si mrkvu, jarnú cibuľku, červenú cibuľu. Všetko nakrájame nadrobno.
4. Na zohriatu panvicu dáme olivový olej a dáme restovať mrkvu.
5. Prekrojíme si sušené slivky.
6. K mrkve pridáme restovať cibuľu, posolíme a pokoreníme. Miešame a ďalej restujeme.
7. Umyjeme a osušíme si špenát.
8. Do základu pridáme sušené slivky a nakrájané mango na malé kúsky (ak nám ostane necháme si ho ako kompót k šalátu). Pridáme olej pokiaľ je potrebné.
9. Do panvice pridáme slnečnicové semiačka a všetko dochutíme tymianom, feniklovým semenom, a čili.
10. Nasekáme si pažítku a feniklovú vňatku.
11. Pridáme maslo do panvice, premiešame kým sa rozpustí, pridáme kuskus a opäť premiešame a stiahneme z variča.
12. Nakrájame jarnú cibuľku a čerstvú ju pridáme aj so špenátom do šalátu. Dochutíme korením a soľou a citrónovou šťavou. Zľahka premiešame.
13. Servírujeme posypané feniklovou vňatkou s mangovým kompótom.
Kategória: | 16. týždeň |
---|---|
jedlá: | hlavné jedlá |
procesy: | varenie |
suroviny: | obilniny a produkty |
Položka bola vypredaná… |