Kuskusový šalát (7. deň)

Link na video TU

Položka bola vypredaná…
Kuskusový šalát (7. deň)

Ingrediencie:

Z nákupného zoznamu

Jarná cibuľka – 1 ks

Cibuľa červená – 36 g

Mrkva – 65 g

Mango – ½ ks

Špenát – 60 g

Pažítka

Fenilová vňatka

Citrón – ½ ks

Maslo - zvyšok

Základné potraviny

Kuskus – 60 g

olivový olej

soľ

čierne korenie

sušené slivky – 35 g

slnečnicové semiačka – 10 g

tymian

feniklové semiačka

čili

Postup prípravy

1. Zohrejeme kastrólik s olivovým olejom a dáme variť vodu do rýchlovarnej kanvice.

2. Do teplého kastrólika nasypem kuskus, osolím, okorením čiernym korením a trochu počas miešania orestujem. Potom ho zalejem horúcou vodou asi 1 cm nad povrch. Premiešame a prikryjeme a odložíme z variča.

3. Očistíme si mrkvu, jarnú cibuľku, červenú cibuľu. Všetko nakrájame nadrobno.

4. Na zohriatu panvicu dáme olivový olej a dáme restovať mrkvu.

5. Prekrojíme si sušené slivky.

6. K mrkve pridáme restovať cibuľu, posolíme a pokoreníme. Miešame a ďalej restujeme.

7. Umyjeme a osušíme si špenát.

8. Do základu pridáme sušené slivky a nakrájané mango na malé kúsky (ak nám ostane necháme si ho ako kompót k šalátu). Pridáme olej pokiaľ je potrebné.

9. Do panvice pridáme slnečnicové semiačka a všetko dochutíme tymianom, feniklovým semenom, a čili.

10. Nasekáme si pažítku a feniklovú vňatku.

11. Pridáme maslo do panvice, premiešame kým sa rozpustí, pridáme kuskus a opäť premiešame a stiahneme z variča.

12. Nakrájame jarnú cibuľku a čerstvú ju pridáme aj so špenátom do šalátu. Dochutíme korením a soľou a citrónovou šťavou. Zľahka premiešame.

13. Servírujeme posypané feniklovou vňatkou s mangovým kompótom.

Kategória: 16. týždeň
jedlá: hlavné jedlá
procesy: varenie
suroviny: obilniny a produkty
Položka bola vypredaná…