Kurča v smotanovo - horčicovej omáčke s ryžou (3. deň)

Link na video TU

Položka bola vypredaná…
Kurča v smotanovo - horčicovej omáčke s ryžou (3. deň)

3. deň – Kurča v smotanovo - horčicovej omáčke s ryžou
Ingrediencie:

Z nákupného zoznamu
Kuracie prsné filety – ½ balíka (cca 150 g)
Cesnak – 2 strúčiky
Šalotka – 25 g
Šampiňóny hnedé – cca 150 g
Sladká smotana – 125 ml
Citrón – ½ ks
Petržlenová vňatka
Rukola - 15 g

Základné potraviny
slnečnicový (repkový) olej
olivový olej
soľ
čierne korenie
rozmarín sušený
sójová omáčka
horčica – 2 čajové lyžičky (ČL)
ryža Basmati– 100 g

Postup prípravy
1. Dáme si zohrievať rúru na 220 °C, horné a spodné pečenie
2. Zohrejeme hrniec s ol. olejom, vložíme doňho ryžu, posolíme a orestujeme. Potom ju zalejeme vriacou vodou asi 1 cm nad jej povrch, zakryjeme a vložíme do rúry vyhriatej na 220 °C. Po 12 minútach ju vypneme a necháme ryžu v rúre ešte asi 3 min.
3. Vyberieme si kuracie filety z chladničky. Máme ich už očistené z prvého dňa varenia. Nakrájame ich na menšie kúsky. Odložíme na tanier
4. Rozohrejeme si panvicu s olejom.
5. Očistíme si 2 strúčiky cesnaku a šalotku. Nasekáme ich nadrobno
6. Na rozohriatu panvicu dáme opekať mäso
7. Nakrájame si šampiňóny na plátky a priložíme k mäsu spolu s nakrájanou šalotkou a cesnakom. Premiešame, osolíme a okoreníme čiernym korením. Pridáme rozmarín, horčicu, trochu sójovej omáčky a restujeme do hneda
8. Pridáme polovicu sladkej smotany a bez varenia premiešame. Pridáme citrónovú šťavu, prisypeme nakrájanú petržlenovú vňať a prikryjeme alobalom
9. Servírujeme s ryžou. Pridáme navrch (opláchnutú a osušenú) rukolu, pokvapkanú citrónom, posypanú soľou a čiernym korením a pokvapkáme ju ešte olivovým olejom

Kategória: 11. týždeň
jedlá: hlavné jedlá
procesy: varenie
suroviny: mäso
Položka bola vypredaná…