Kuracie prsia s bryndzou a tarhoňou (3. deň)

Link na video TU

Položka bola vypredaná…
Kuracie prsia s bryndzou a tarhoňou (3. deň)

Ingrediencie:

Z nákupného zoznamu

Kuracie prsia – 130 g

Slanina – 50 g

Bryndza – 55 g

Jarná cibuľka (biela časť) – ½ ks

Feniklová vňatka

Maslo – 20 g

Základné potraviny

Tarhoňa – 100 g

soľ

čierne korenie

slnečnicový (repkový) olej

Postup prípravy

1. Dáme variť vodu do rýchlovarnej kanvice.

2. Do hrnca dáme slnečnicový olej a nasypeme doň tarhoňu. Osolíme a okoreníme ju čiernym korením. Chvíľku restujeme za stáleho miešania. Potom ju zalejeme väčším množstvom horúcej vody a varíme cca 15 min. Počas varenia občas premiešame.

3. Zapneme si rúru na gril.

4. Kuracie mäso očistíme, a narežeme ho tak aby sa otvoril, čím vznikne pekný rezeň. Osolíme a okoreníme čiernym korením.

5. Na panvicu dáme zohrievať slnečnicový olej.

6. Pripravíme si plátky slaniny

7. Na panvicu dáme mäso opekať z oboch strán sprudka cca 1,5 min. z každej strany.

8. Slaninu dáme k mäsu po jeho otočení osmažiť tiež z oboch strán. Na mäso rozvrstvíme bryndzu.

9. Keď je slanina opečená položíme ju cez bryndzu na mäse a dáme celé zapiecť pod gril na cca 1,5 min.

10. Tarhoňu keď je mäkká pokiaľ treba dochutíme soľou a čiernym korením. Precedíme a necháme odkvapkať.

11. Jarnú cibuľku očistíme, opláchneme a nakrájame na pásiky.

12. Na panvicu k zapečenému mäsu pridáme rozpustiť maslo.

13. Servírujeme preliate výpekom a obsypeme nasekanou cibuľkou a feniklovou vňatkou.

Kategória: 16. týždeň
jedlá: hlavné jedlá
procesy: varenie
suroviny: mäso
Položka bola vypredaná…