Kuracie prsia s bryndzou a tarhoňou (3. deň)
Link na video TU
Ingrediencie:
Z nákupného zoznamu
Kuracie prsia – 130 g
Slanina – 50 g
Bryndza – 55 g
Jarná cibuľka (biela časť) – ½ ks
Feniklová vňatka
Maslo – 20 g
Základné potraviny
Tarhoňa – 100 g
soľ
čierne korenie
slnečnicový (repkový) olej
Postup prípravy
1. Dáme variť vodu do rýchlovarnej kanvice.
2. Do hrnca dáme slnečnicový olej a nasypeme doň tarhoňu. Osolíme a okoreníme ju čiernym korením. Chvíľku restujeme za stáleho miešania. Potom ju zalejeme väčším množstvom horúcej vody a varíme cca 15 min. Počas varenia občas premiešame.
3. Zapneme si rúru na gril.
4. Kuracie mäso očistíme, a narežeme ho tak aby sa otvoril, čím vznikne pekný rezeň. Osolíme a okoreníme čiernym korením.
5. Na panvicu dáme zohrievať slnečnicový olej.
6. Pripravíme si plátky slaniny
7. Na panvicu dáme mäso opekať z oboch strán sprudka cca 1,5 min. z každej strany.
8. Slaninu dáme k mäsu po jeho otočení osmažiť tiež z oboch strán. Na mäso rozvrstvíme bryndzu.
9. Keď je slanina opečená položíme ju cez bryndzu na mäse a dáme celé zapiecť pod gril na cca 1,5 min.
10. Tarhoňu keď je mäkká pokiaľ treba dochutíme soľou a čiernym korením. Precedíme a necháme odkvapkať.
11. Jarnú cibuľku očistíme, opláchneme a nakrájame na pásiky.
12. Na panvicu k zapečenému mäsu pridáme rozpustiť maslo.
13. Servírujeme preliate výpekom a obsypeme nasekanou cibuľkou a feniklovou vňatkou.
Kategória: | 16. týždeň |
---|---|
jedlá: | hlavné jedlá |
procesy: | varenie |
suroviny: | mäso |
Položka bola vypredaná… |