Kuracie karí s mangom (5. deň)

Link na video TU

Položka bola vypredaná…
Kuracie karí s mangom (5. deň)

Ingrediencie:

Z nákupného zoznamu

Kuracie mäso – 170 g

Cibuľa –50 g

Cesnak – 2 strúčiky

Zázvor – 10 g

Mango – ½ ks

Koriander čerstvý

Kokosové mlieko – 200 ml

Limetka – ½ ks

Maslo – 20 g

Pažítka

Zemiaky – 200 g ( na 6. recept) – treba uvariť deň vopred

Základné potraviny

Basmati ryža – 80 g

Soľ

slnečnicový (repkový) olej

čierne korenie

karí

čili

kukuričný škrob – 3,0 g

Postup prípravy

1. Dáme si nahrievať rúru na 200°C, horné a spodné pečenie.

2. Dáme si variť vodu do rýchlovarnej kanvice.

3. Pripravíme si Basmati ryžu, dáme ju do hrnca restovať na olej, posolíme ju a keď je sklovitá zalejeme ju vriacou vodou 1 cm nad jej okraj. Prikryjeme a dáme do predohriatej rúry na 15 min.

4. Pokiaľ zajtra idete variť s nami – teraz si dajte uvariť zemiaky v šupke v osolenej vode (cca 20 min.).

5. Zvyšné mäso vyberieme z chladničky

6. Očistíme si cibuľu, cesnak a zázvor. Všetko nakrájame na drobno.

7. Cibuľku dáme restovať na panvicu so slnečnicovým olejom. Miešame.

8. Očistíme si mango.

9. K orestovanej cibuľke pridáme zázvor a cesnak.

10. Nakrájame si mäso na pásiky a pridáme do cibuľky. Restujeme na miernom ohni. Premiešame a pridáme soľ, čierne korenie, čili, karí korenie a miešame a restujeme. Ak treba prilievame olej.

11. Mango nakrájame na kúsky podobné ako mäso. Pridáme ho na panvicu a premiešame. Restujeme cca 7 minút.

12. Čerstvý koriander nasekáme na hrubšie kúsky.

13. Do panvice pridáme kokosové mlieko, zmiernime teplotu a pridáme limetkovú šťavu a maslo.

14. Ryžu premiešame a necháme dôjsť vo vypnutej rúre.

15. Pokiaľ máte omáčku veľmi riedku, použijeme kukuričný škrob zmiešaný s trochou vody, premiešame a postupne lejeme do omáčky kým pekne nezhustne. Ak treba, dochutíme soľou.

16. Servírujeme posypané čerstvou nasekanou pažítkou.

Kategória: 16. týždeň
jedlá: hlavné jedlá
procesy: varenie
suroviny: mäso
Položka bola vypredaná…