Kuracie karí s mangom (5. deň)
Link na video TU
Ingrediencie:
Z nákupného zoznamu
Kuracie mäso – 170 g
Cibuľa –50 g
Cesnak – 2 strúčiky
Zázvor – 10 g
Mango – ½ ks
Koriander čerstvý
Kokosové mlieko – 200 ml
Limetka – ½ ks
Maslo – 20 g
Pažítka
Zemiaky – 200 g ( na 6. recept) – treba uvariť deň vopred
Základné potraviny
Basmati ryža – 80 g
Soľ
slnečnicový (repkový) olej
čierne korenie
karí
čili
kukuričný škrob – 3,0 g
Postup prípravy
1. Dáme si nahrievať rúru na 200°C, horné a spodné pečenie.
2. Dáme si variť vodu do rýchlovarnej kanvice.
3. Pripravíme si Basmati ryžu, dáme ju do hrnca restovať na olej, posolíme ju a keď je sklovitá zalejeme ju vriacou vodou 1 cm nad jej okraj. Prikryjeme a dáme do predohriatej rúry na 15 min.
4. Pokiaľ zajtra idete variť s nami – teraz si dajte uvariť zemiaky v šupke v osolenej vode (cca 20 min.).
5. Zvyšné mäso vyberieme z chladničky
6. Očistíme si cibuľu, cesnak a zázvor. Všetko nakrájame na drobno.
7. Cibuľku dáme restovať na panvicu so slnečnicovým olejom. Miešame.
8. Očistíme si mango.
9. K orestovanej cibuľke pridáme zázvor a cesnak.
10. Nakrájame si mäso na pásiky a pridáme do cibuľky. Restujeme na miernom ohni. Premiešame a pridáme soľ, čierne korenie, čili, karí korenie a miešame a restujeme. Ak treba prilievame olej.
11. Mango nakrájame na kúsky podobné ako mäso. Pridáme ho na panvicu a premiešame. Restujeme cca 7 minút.
12. Čerstvý koriander nasekáme na hrubšie kúsky.
13. Do panvice pridáme kokosové mlieko, zmiernime teplotu a pridáme limetkovú šťavu a maslo.
14. Ryžu premiešame a necháme dôjsť vo vypnutej rúre.
15. Pokiaľ máte omáčku veľmi riedku, použijeme kukuričný škrob zmiešaný s trochou vody, premiešame a postupne lejeme do omáčky kým pekne nezhustne. Ak treba, dochutíme soľou.
16. Servírujeme posypané čerstvou nasekanou pažítkou.
Kategória: | 16. týždeň |
---|---|
jedlá: | hlavné jedlá |
procesy: | varenie |
suroviny: | mäso |
Položka bola vypredaná… |