Karí zo šošovice Beluga (2. deň)

Link na video TU

Položka bola vypredaná…
Karí zo šošovice Beluga (2. deň)

Ingrediencie:

Z nákupného zoznamu

Cibuľa – 56 g

Cesnak – 3 strúčiky

Zázvor – 10 g

Batát – 150 g

Paradajkový pretlak – 70 g

Kokosové mlieko – 200 ml

Koriander čerstvý

Špenát čerstvý – 60 g

Limetka – ½ ks

Maslo – 20 g

Základné potraviny

Beluga (čierna šošovica) – 60 g

olivový olej

čierne korenie

soľ

karí

Postup prípravy

1. Cibuľu a cesnak očistíme, nasekáme nadrobno.

2. Na zohrievajúcu panvicu dáme olivový olej a naň restovať cibuľu.

3. Pridáme cesnak a zázvor a restujeme ďalej.

4. Šošovicu si prepláchneme.

5. Batát ošúpeme, umyjeme.

6. Do orestovanej cibuľky prisypeme opláchnutú šošovicu, pridáme karí a batát nakrájaný na malé kúsky. Miešame a dochutíme soľou a čiernym korením.

7. Do zmesi dáme paradajkový pretlak a chvíľu ho orestujeme.

8. Premiešame a otvoríme si kokosové mlieko a prilejeme do zmesi, zmiernime teplotu a na miernom ohni varíme až do zmäknutia (cca 20 min.) šošovice. Pokiaľ treba a bude to veľmi hustnúť – podlievajte horúcou vodou.

9. Koriander presekneme na hrubo.

10. Špenát si umyjeme a necháme odkvapkať. Primiešame ho do prívarku po 15 min. varenia zmesi.

11. Po zmäknutí šošovice pridáme koriander, limetkovú šťavu a maslo. Premiešame a môžeme servírovať posypané čerstvým koriandrom.

12. Servírujeme

Kategória: 16. týždeň
jedlá: hlavné jedlá
procesy: varenie
suroviny: strukoviny
Položka bola vypredaná…