Karí zo šošovice Beluga (2. deň)
Link na video TU
Ingrediencie:
Z nákupného zoznamu
Cibuľa – 56 g
Cesnak – 3 strúčiky
Zázvor – 10 g
Batát – 150 g
Paradajkový pretlak – 70 g
Kokosové mlieko – 200 ml
Koriander čerstvý
Špenát čerstvý – 60 g
Limetka – ½ ks
Maslo – 20 g
Základné potraviny
Beluga (čierna šošovica) – 60 g
olivový olej
čierne korenie
soľ
karí
Postup prípravy
1. Cibuľu a cesnak očistíme, nasekáme nadrobno.
2. Na zohrievajúcu panvicu dáme olivový olej a naň restovať cibuľu.
3. Pridáme cesnak a zázvor a restujeme ďalej.
4. Šošovicu si prepláchneme.
5. Batát ošúpeme, umyjeme.
6. Do orestovanej cibuľky prisypeme opláchnutú šošovicu, pridáme karí a batát nakrájaný na malé kúsky. Miešame a dochutíme soľou a čiernym korením.
7. Do zmesi dáme paradajkový pretlak a chvíľu ho orestujeme.
8. Premiešame a otvoríme si kokosové mlieko a prilejeme do zmesi, zmiernime teplotu a na miernom ohni varíme až do zmäknutia (cca 20 min.) šošovice. Pokiaľ treba a bude to veľmi hustnúť – podlievajte horúcou vodou.
9. Koriander presekneme na hrubo.
10. Špenát si umyjeme a necháme odkvapkať. Primiešame ho do prívarku po 15 min. varenia zmesi.
11. Po zmäknutí šošovice pridáme koriander, limetkovú šťavu a maslo. Premiešame a môžeme servírovať posypané čerstvým koriandrom.
12. Servírujeme
Kategória: | 16. týždeň |
---|---|
jedlá: | hlavné jedlá |
procesy: | varenie |
suroviny: | strukoviny |
Položka bola vypredaná… |