Cícerové ragú so špenátom a Feta syrom (7. deň)

Link na video TU

Položka bola vypredaná…
Cícerové ragú so špenátom a Feta syrom (7. deň)

Ingrediencie:

Z nákupného zoznamu

Namarinované bravčové stehno

Avokádo – 1 ks

Feta syr – 100 g

Kyslá smotana – 100 g

Pór – ½ ks (zelená časť)

Cesnak – 2 strúčiky

Cícer – 200 g

Špenát – 30 g

Maslo – zvyšok

Čerstvá bazalka

Základné potraviny

olivový olej

soľ

čierne korenie

vínny ocot

oregano

čili

Postup prípravy

1. Vyberieme mäso z chladničky, ktoré sme namarinovali pri príprave 5 receptu tohto týždňa.

2. Cícer si scedíme a opláchneme.

3. Pór nakrájame nahrubo. Očistený cesnak nakrájame na plátky.

4. Rozpálime panvicu a na horúcu dáme opekať mäso bez pridávania oleja, prihodíme cícer. Obraciame a restujeme.

5. Avokádo si očistíme a nakrájame na plátky. Dáme do misky. Osolíme, okoreníme, pridáme olivový olej a vinný ocot. Premiešame.

6. Dáme si zohrievať vodu do varnej kanvice.

7. K mäsu pridáme nasekaný pór a cesnak. Pridáme oregano a podľa potreby olej. Sprudka opekáme. Pridáme čili a maslo. Opečené podlejeme horúcou vodou a premiešame. Po chvíľke odložíme z variča a pridáme špenát. Premiešame.

8. Servírujeme. Na tanieri na ragú položíme plátky avokáda, posypeme rozdrobeným syrom feta. Navrch dáme zvyšok kyslej smotany a posypeme bazalkou.

Kategória: 17. týždeň
jedlá: hlavné jedlá
procesy: varenie
suroviny: mäso
Položka bola vypredaná…