Cícerové ragú so špenátom a Feta syrom (7. deň)
Link na video TU
Ingrediencie:
Z nákupného zoznamu
Namarinované bravčové stehno
Avokádo – 1 ks
Feta syr – 100 g
Kyslá smotana – 100 g
Pór – ½ ks (zelená časť)
Cesnak – 2 strúčiky
Cícer – 200 g
Špenát – 30 g
Maslo – zvyšok
Čerstvá bazalka
Základné potraviny
olivový olej
soľ
čierne korenie
vínny ocot
oregano
čili
Postup prípravy
1. Vyberieme mäso z chladničky, ktoré sme namarinovali pri príprave 5 receptu tohto týždňa.
2. Cícer si scedíme a opláchneme.
3. Pór nakrájame nahrubo. Očistený cesnak nakrájame na plátky.
4. Rozpálime panvicu a na horúcu dáme opekať mäso bez pridávania oleja, prihodíme cícer. Obraciame a restujeme.
5. Avokádo si očistíme a nakrájame na plátky. Dáme do misky. Osolíme, okoreníme, pridáme olivový olej a vinný ocot. Premiešame.
6. Dáme si zohrievať vodu do varnej kanvice.
7. K mäsu pridáme nasekaný pór a cesnak. Pridáme oregano a podľa potreby olej. Sprudka opekáme. Pridáme čili a maslo. Opečené podlejeme horúcou vodou a premiešame. Po chvíľke odložíme z variča a pridáme špenát. Premiešame.
8. Servírujeme. Na tanieri na ragú položíme plátky avokáda, posypeme rozdrobeným syrom feta. Navrch dáme zvyšok kyslej smotany a posypeme bazalkou.
Kategória: | 17. týždeň |
---|---|
jedlá: | hlavné jedlá |
procesy: | varenie |
suroviny: | mäso |
Položka bola vypredaná… |