Chilli con carne (4. deň)
Link na video TU
4. deň – Chilli con carne
Ingrediencie:
Z nákupného zoznamu
Biela fazuľa v konzerve – 240 g (425 g konzerva)
Cesnak – 1 strúčik
Šalotka – 50 g
Mleté bravčové a hovädzie mäso – 140 g
Čili paprička – 1 ks
Paradajkový pretlak - 50 g
Kukurica z konzervy– 70 g
Drvené paradajky – ½ konzervy (200 g)
Bagetka – 1 ks
Petržlenová vňatka
Základné potraviny
olivový olej
soľ
čierne korenie
čili
Postup prípravy
1. Fazuľu z konzervy a kukuricu opláchneme studenou vodou a necháme odkvapkať.
2. Očistíme si cesnak, cibuľu a čili papričku. Nasekáme všetko nadrobno.
3. Na panvicu dáme olivový olej s šalotkou a opekáme ju. Pridáme mleté mäso a pokračujeme v restovaní.
4. Pridáme na panvicu čili a cesnak, osolíme a okoreníme čiernym korením a opekáme.
5. Pridáme paradajkový pretlak a za stáleho miešania aj ten orestujeme v zmesi.
6. Dáme zohrievať druhú panvicu a do rýchlovarnej kanvice vodu.
7. Keď je pretlak orestovaný pridáme do zmesi drvené paradajky, fazuľu s kukuricou a podlejeme zmes horúcou vodou. Zmiernime teplotu a prehrievame.
8. Bagetku nakrájame a opražíme na olivovom oleji.
9. Zmes dochutíme podľa potreby.
10. Servírujeme s opečenou bagetkou posypané petržlenovou vňatkou.
Kategória: | 13. týždeň |
---|---|
jedlá: | hlavné jedlá |
procesy: | varenie |
suroviny: | strukoviny |
Položka bola vypredaná… |