Cestoviny s mletým mäsom, sušenými paradajkami a špargľou (3. deň)

Link na video TU

Položka bola vypredaná…
Cestoviny s mletým mäsom, sušenými paradajkami a špargľou (3. deň)

Ingrediencie:

Z nákupného zoznamu

Špargľa – 5 ks

Cibuľa – 60 g

Cesnak – 1 strúčik

Sušené paradajky – 40 g

Mleté mäso – 100 g

Slnečnicové semiačka – 1 PL

Sladká smotana – 1,5 dcl

Bazalka čerstvá

Základné potraviny

soľ

cestoviny Penne – 90 g

olivový olej

čierne korenie

čili

Postup prípravy

1. Dáme si zovrieť vodu na cestoviny. Keď sa varí pridáme soľ a cestoviny. Varíme podľa návodu.

2. Špargľu očistíme a umyjeme a osušíme.

3. Očistíme cibuľu a cesnak, a nasekáme ich nadrobno.

4. Dáme zohrievať panvicu. Na ňu dáme olivový olej a restujeme cibuľu s cesnakom na miernom ohni.

5. K cibuli pridáme mleté mäso a slnečnicové semiačka, osolíme, okoreníme čiernym korením a čili a restujeme.

6. Sušené paradajky tiež nakrájame na drobno.

7. Špargľu nakrájanú na drobné kúsky (špičky si necháme ešte zvlášť) pridáme k zmesi na panvici a ďalej restujeme.

8. Na panvicu pridáme sušené paradajky a na miernom ohni stále restujeme. Ku koncu pridáme špičky zo špargle a nalejeme smotanu. Necháme prevariť 2 až 3 minútky, kým sa nedovaria aj cestoviny.

9. Prekrojíme si lístky čerstvej bazalky a pridáme k omáčke.

10. Uvarené cestoviny scedíme a pridáme do panvice k zmesi s omáčkou. Premiešame a pokiaľ treba dochutíme.

11. Servírujeme posypané parmezánom a lístkami bazalky.

Kategória: 15. týždeň
jedlá: hlavné jedlá
procesy: varenie
suroviny: obilniny a produkty
Položka bola vypredaná…