Cestoviny s mletým mäsom, sušenými paradajkami a špargľou (3. deň)
Link na video TU
Ingrediencie:
Z nákupného zoznamu
Špargľa – 5 ks
Cibuľa – 60 g
Cesnak – 1 strúčik
Sušené paradajky – 40 g
Mleté mäso – 100 g
Slnečnicové semiačka – 1 PL
Sladká smotana – 1,5 dcl
Bazalka čerstvá
Základné potraviny
soľ
cestoviny Penne – 90 g
olivový olej
čierne korenie
čili
Postup prípravy
1. Dáme si zovrieť vodu na cestoviny. Keď sa varí pridáme soľ a cestoviny. Varíme podľa návodu.
2. Špargľu očistíme a umyjeme a osušíme.
3. Očistíme cibuľu a cesnak, a nasekáme ich nadrobno.
4. Dáme zohrievať panvicu. Na ňu dáme olivový olej a restujeme cibuľu s cesnakom na miernom ohni.
5. K cibuli pridáme mleté mäso a slnečnicové semiačka, osolíme, okoreníme čiernym korením a čili a restujeme.
6. Sušené paradajky tiež nakrájame na drobno.
7. Špargľu nakrájanú na drobné kúsky (špičky si necháme ešte zvlášť) pridáme k zmesi na panvici a ďalej restujeme.
8. Na panvicu pridáme sušené paradajky a na miernom ohni stále restujeme. Ku koncu pridáme špičky zo špargle a nalejeme smotanu. Necháme prevariť 2 až 3 minútky, kým sa nedovaria aj cestoviny.
9. Prekrojíme si lístky čerstvej bazalky a pridáme k omáčke.
10. Uvarené cestoviny scedíme a pridáme do panvice k zmesi s omáčkou. Premiešame a pokiaľ treba dochutíme.
11. Servírujeme posypané parmezánom a lístkami bazalky.
Kategória: | 15. týždeň |
---|---|
jedlá: | hlavné jedlá |
procesy: | varenie |
suroviny: | obilniny a produkty |
Položka bola vypredaná… |