Bylinková fašírka s pučeným batátom (1. deň)
Link na video TU
Menu a nákupný zoznam na tento týždeň nájdete v prílohách.
Ingrediencie:
Z nákupného zoznamu
Mleté mäso – 150 g
Petržlenová vňať
Bazalka
Pažítka
Cesnak – 2 strúčiky
Zemiak – 130 g
Batát – 175 g
Špargľa – 4 ks
Cibuľa – 50 g
Maslo – 30 g
Jogurt – 150 g
Základné potraviny
Parmezán – 20 g
Strúhanka - 2 PL
olivový olej
soľ
čierne korenie
rasca
Vajce – 1 ks
slnečnicový (repkový) olej
Postup prípravy
1. Mleté mäso dáme do misky.
2. Nasekáme si nadrobno čerstvé bylinky a pridáme ich k mäsu.
3. Pridáme 1 vajce, osolíme a okoreníme čiernym korením. Strúhaný parmezán, strúhanka a pretlačený očistený cesnak.
4. Zmes dobre premiešame, vytvarujeme fašírky, ktoré obalíme v strúhanke a dáme do chladničky na 5 minút.
5. Zemiak a batát očistíme, umyjeme, pokrájame na menšie kúsky a dáme variť do osolenej vody. (cca 10 az 12 min. podľa veľkosti)
6. Špargľu očistíme a umyjeme.
7. Dáme si zohriať panvicu s olivovým olejom a na nej orestujeme na pásiky nakrájanú cibuľu.
8. Do orestovanej cibuľky pridáme rascu a keď je cibuľka zlatistá pridáme maslo.
9. Špargľu prekrojíme a k zemiakom si ju dáme oblanžírovať (cca 2 min.). Potom si ju vyberieme na tanier.
10. Cibuľku dáme na tanier aj s maslom a na tej istej panvici na slnečnicovom oleji na miernom ohni opražíme z oboch strán fašírky za priebežného otáčania.
11. Pripravíme si jogurtový dresing: do misky dáme jogurt, pretlačený cesnak a nadrobno nasekanú pažítku. Ochutíme olivovým olejom, soľou a čiernym
korením. Dobre premiešame.
12. Uvarené zemiaky s batatmi zlejeme, pridáme cibuľku s maslom a rozpučíme.
13. K fašírkam na panvicu pridáme prehriať predvarenú špargľu.
14. Servírujeme posypané bazalkovými lístkami.
Kategória: | 15. týždeň |
---|---|
jedlá: | hlavné jedlá |
procesy: | varenie |
suroviny: | mäso |
Položka bola vypredaná… |