Bylinková fašírka s pučeným batátom (1. deň)

Link na video TU

Položka bola vypredaná…
Bylinková fašírka s pučeným batátom (1. deň)

Menu a nákupný zoznam na tento týždeň nájdete v prílohách.

Ingrediencie:

Z nákupného zoznamu

Mleté mäso – 150 g

Petržlenová vňať

Bazalka

Pažítka

Cesnak – 2 strúčiky

Zemiak – 130 g

Batát – 175 g

Špargľa – 4 ks

Cibuľa – 50 g

Maslo – 30 g

Jogurt – 150 g

Základné potraviny

Parmezán – 20 g

Strúhanka - 2 PL

olivový olej

soľ

čierne korenie

rasca

Vajce – 1 ks

slnečnicový (repkový) olej

Postup prípravy

1. Mleté mäso dáme do misky.

2. Nasekáme si nadrobno čerstvé bylinky a pridáme ich k mäsu.

3. Pridáme 1 vajce, osolíme a okoreníme čiernym korením. Strúhaný parmezán, strúhanka a pretlačený očistený cesnak.

4. Zmes dobre premiešame, vytvarujeme fašírky, ktoré obalíme v strúhanke a dáme do chladničky na 5 minút.

5. Zemiak a batát očistíme, umyjeme, pokrájame na menšie kúsky a dáme variť do osolenej vody. (cca 10 az 12 min. podľa veľkosti)

6. Špargľu očistíme a umyjeme.

7. Dáme si zohriať panvicu s olivovým olejom a na nej orestujeme na pásiky nakrájanú cibuľu.

8. Do orestovanej cibuľky pridáme rascu a keď je cibuľka zlatistá pridáme maslo.

9. Špargľu prekrojíme a k zemiakom si ju dáme oblanžírovať (cca 2 min.). Potom si ju vyberieme na tanier.

10. Cibuľku dáme na tanier aj s maslom a na tej istej panvici na slnečnicovom oleji na miernom ohni opražíme z oboch strán fašírky za priebežného otáčania.

11. Pripravíme si jogurtový dresing: do misky dáme jogurt, pretlačený cesnak a nadrobno nasekanú pažítku. Ochutíme olivovým olejom, soľou a čiernym

korením. Dobre premiešame.

12. Uvarené zemiaky s batatmi zlejeme, pridáme cibuľku s maslom a rozpučíme.

13. K fašírkam na panvicu pridáme prehriať predvarenú špargľu.

14. Servírujeme posypané bazalkovými lístkami.

Kategória: 15. týždeň
jedlá: hlavné jedlá
procesy: varenie
suroviny: mäso
Položka bola vypredaná…