Bravčový rezeň s cibuľovými zemiakmi a uhorkovým šalátom (3. deň)

Link na video TU

Položka bola vypredaná…
Bravčový rezeň s cibuľovými zemiakmi a uhorkovým šalátom (3. deň)

Ingrediencie:

Z nákupného zoznamu

Zemiaky – 235 g

Bravčové stehno – 150 g

Vajce – 1 ks

Cibuľa – 50 g

Maslo – 20 g

Uhorka 113 g (2/3 ks)

Červená cibuľka – 20 g

Petržlenová vňatka

Základné potraviny

soľ

čierne korenie

hladká múka

strúhanka

slnečnicový (repkový) olej

olivový olej

vínny ocot

papierové utierky

Postup prípravy

1. Dáme si zovrieť vodu na zemiaky. Keď sa varí pridáme do nej soľ a očistené, umyté a na kocky nakrájané zemiaky.

2. Odvážime si porciu mäsa, očistíme ho a nakrojíme na plát (Pozor, mäso odkrojíme naprieč vlákien). Vyklepeme. Osolíme a okoreníme čiernym korením.

3. Vajce si v miske rozšľaháme. Na tanier si dáme hladkú múku a na druhý strúhanku.

4. Zohrejeme si panvicu so slnečnicovým olejom.

5. Rezeň si obalíme v hladkej múke, potom vo vajíčku a nakoniec v strúhanke (pritlačíme). Opražíme do zlata z oboch strán. Na papierovej vreckovke necháme hotový rezeň odkvapkať.

6. Na druhú panvicu si dáme olivový olej a zohrejeme. Pridáme na pásiky nakrájanú cibuľu. Restujeme do zlata a pridáme maslo. Primiešame scedené, uvarené zemiaky a nasekanú petržlenovú vňať. Dobre premiešame.

7. Pripravíme si šalát. Uhorku si ošúpeme, nakrájame na tenké plátky. Dáme do misky a pridáme na plátky nakrájanú červenú cibuľu. Osolíme a okoreníme čiernym korením. Pokvapkáme olivovým olejom a vínnym octom.

8. Servírujeme jednoducho, na zemiakoch položený rezeň a šalát podávame zvlášť v miske

Kategória: 17. týždeň
jedlá: hlavné jedlá
procesy: varenie
suroviny: mäso
Položka bola vypredaná…