Bravčové na paprike s tarhoňou (1. deň)

Link na video TU

Položka bola vypredaná…
Bravčové na paprike s tarhoňou (1. deň)

Bravčové stehno zväčša kúpite vo väčšom balení, no nevadí. Ani single sa toho nemusí báť, tento týždeň ho dokáže spotrebovať a čerstvá zelenina mu ho ešte viac spríjemní. 

Menu a nákupný zoznam nájdete v prílohách.

Ingrediencie:

Z nákupného zoznamu

Bravčové stehno – 120 g

Cibuľa – 56 g

Cesnak – 2 strúčiky

Paprika zelená – 1 ks

Maslo – 20 g

Paradajka – 1 ks (cca 5O g)

Petržlenová vňatka

Pažítka

Základné potraviny

Slnečnicový (repkový) olej

bobkový list

rasca

červená paprika mletá

soľ

čierne korenie

tarhoňa – 80 g

hladká múka – 1 PL

Postup prípravy

1. Očistíme si cibuľu a cesnak.

2. Zohrejeme si hrniec a nalejeme doňho slnečnicový olej.

3. Nasekáme cibuľu na malé kocky a cesnak nadrobno. Cibuľu dáme do hrnca a restujeme, keď je skoro orestovaná znížime teplotu a pridáme aj cesnak..

4. Odkrojíme si porciu mäsa a zvyšok dáme zabalené do chladničky.

5. Dáme si zohrievať vodu do varnej kanvice.

6. Mäso si očistíme od hrubších blán. Nakrájame ho na kocky a pridáme do cibuľky, zvýšime teplotu a restujeme počas miešania.

7. Pridáme soľ, čierne korenie, bobkový list a rascu. Premiešame a ďalej restujeme.

8. Zohrejeme druhý menší hrniec, dáme doňho slnečnicový olej a prisypeme tarhoňu, ochutíme soľou. Premiešame, trochu opražíme a zalejeme dostatočne horúcou vodou. Varíme cca. 15 min., občas premiešame.

9. Mäso sa zatiahlo, zmiernime oheň, prisypeme červenú mletú papriku a premiešame. Pridáme čerstvú papriku pokrájanú na kocky. Podlejeme vodou. Dusíme asi ½ hodinu.

10. Pripravíme si zápražku. Na ďalšiu zohriatu panvicu si dáme maslo s trochou oleja. Keď je rozpustené, prisypeme hladkú múku a opražíme ju do hneda.

11. K mäsu si pridáme nadrobno nakrájanú paradajku. Chvíľku ešte podusíme, ochutnáme a keď treba dochutíme. Postupne primiešame do mäsa zápražku aby nám omáčka zhustla. Petržlenovú vňatku nasekanú pridáme do omáčky a zamiešame.

12. Do mäkka uvarenú tarhoňu zlejeme a počkáme kým sa dodusí mäso.

13. Servírujeme posypané nasekanou pažítkou.

Kategória: 17. týždeň
jedlá: hlavné jedlá
procesy: varenie
suroviny: mäso
Položka bola vypredaná…