Bravčové karí so zeleninou (5. deň)

Link na video TU

Položka bola vypredaná…
Bravčové karí so zeleninou (5. deň)

Ingrediencie:

Z nákupného zoznamu

Cibuľa červená –50 g

Cesnak – 2 strúčiky

Mrkva – 60 g

Zemiaky – 250 g

Bravčové stehno – 2 x 210 g

Pór – ½ ks (biela časť)

Paradajkový pretlak – 70 g

Maslo – 2 x 20 g

Pažítka

Petržlenová vňatka

Základné potraviny

Soľ

Rasca

slnečnicový (repkový) olej

čierne korenie

karí

Marináda na mäso:

Olivový olej

Čierne korenie

Feniklové semeno

Oregano

Soľ

Cesnak – 1 strúčik

Potravinová fólia

Postup prípravy

1. Očistíme a opláchneme si zemiaky, červenú cibuľu, mrkvu, cesnak a nakrájame všetko na plátky.

2. Do hrnca dáme variť vodu. Do nej dáme variť zemiaky a pridáme soľ a rascu. Varíme cca 10 min. a ešte trošku tvrdšie scedíme.

3. Panvicu zohrejeme, pridáme slnečnicový olivový olej. Pridáme nakrájanú mrkvu a červenú cibuľu. Rovnomerne opekáme.

4. Porciu mäsa si odrežeme a zvyšok namarinujeme na 7 recept.

5. Mäso si nakrájame na tenké prúžky a pridáme do panvice s cibuľou. Opekáme. Osolíme a okoreníme čiernym korením. Pridáme na krúžky nakrájaný pór. Restujeme pri vyššej teplote.

6. Posekáme si cesnak nadrobno.

7. Do zlatohneda opečeného mäsa pridáme paradajkový pretlak, orestujeme sprudka a pridáme karí korenie. Zalejeme horúcou vodou. Opekáme a postupne pridávame horúcu vodu. Keď mäso zmenke pridáme maslo. Vypneme a pridáme nakrájanú pažítku.

8. Na horúcu panvicu so slnečnicovým olejom vložíme scedené zemiaky a opečieme z každej strany. Pridáme maslo a petržlenovú vňať. Premiešame.

9. Servírujeme.

Príprava mäsa na 7 deň – Marináda:

1. Zvyšok bravčového mäsa nakrájame na menšie kocky, dáme do misky, polejeme olivovým olejom, pridáme oregano, soľ, čierne korenie, feniklové semiačko a pridáme strúčik cesnaku nakrájaný na plátky. Prikryjeme a vložíme do chladničky.

Kategória: 17. týždeň
jedlá: hlavné jedlá
procesy: varenie
suroviny: mäso
Položka bola vypredaná…