Bravčové karí so zeleninou (5. deň)
Link na video TU
Ingrediencie:
Z nákupného zoznamu
Cibuľa červená –50 g
Cesnak – 2 strúčiky
Mrkva – 60 g
Zemiaky – 250 g
Bravčové stehno – 2 x 210 g
Pór – ½ ks (biela časť)
Paradajkový pretlak – 70 g
Maslo – 2 x 20 g
Pažítka
Petržlenová vňatka
Základné potraviny
Soľ
Rasca
slnečnicový (repkový) olej
čierne korenie
karí
Marináda na mäso:
Olivový olej
Čierne korenie
Feniklové semeno
Oregano
Soľ
Cesnak – 1 strúčik
Potravinová fólia
Postup prípravy
1. Očistíme a opláchneme si zemiaky, červenú cibuľu, mrkvu, cesnak a nakrájame všetko na plátky.
2. Do hrnca dáme variť vodu. Do nej dáme variť zemiaky a pridáme soľ a rascu. Varíme cca 10 min. a ešte trošku tvrdšie scedíme.
3. Panvicu zohrejeme, pridáme slnečnicový olivový olej. Pridáme nakrájanú mrkvu a červenú cibuľu. Rovnomerne opekáme.
4. Porciu mäsa si odrežeme a zvyšok namarinujeme na 7 recept.
5. Mäso si nakrájame na tenké prúžky a pridáme do panvice s cibuľou. Opekáme. Osolíme a okoreníme čiernym korením. Pridáme na krúžky nakrájaný pór. Restujeme pri vyššej teplote.
6. Posekáme si cesnak nadrobno.
7. Do zlatohneda opečeného mäsa pridáme paradajkový pretlak, orestujeme sprudka a pridáme karí korenie. Zalejeme horúcou vodou. Opekáme a postupne pridávame horúcu vodu. Keď mäso zmenke pridáme maslo. Vypneme a pridáme nakrájanú pažítku.
8. Na horúcu panvicu so slnečnicovým olejom vložíme scedené zemiaky a opečieme z každej strany. Pridáme maslo a petržlenovú vňať. Premiešame.
9. Servírujeme.
Príprava mäsa na 7 deň – Marináda:
1. Zvyšok bravčového mäsa nakrájame na menšie kocky, dáme do misky, polejeme olivovým olejom, pridáme oregano, soľ, čierne korenie, feniklové semiačko a pridáme strúčik cesnaku nakrájaný na plátky. Prikryjeme a vložíme do chladničky.
Kategória: | 17. týždeň |
---|---|
jedlá: | hlavné jedlá |
procesy: | varenie |
suroviny: | mäso |
Položka bola vypredaná… |