Bravčová panenka so zelerovo – jablkovým pyré (3. deň)
Link na video TU
3. deň – Bravčová panenka so zelerovo – jablkovým pyré
Ingrediencie:
Z nákupného zoznamu
Bravčová panenka – cca 150 g
Šalotka – 25 g
Zeler – 150 g
Jablko – 1 ks
Zeleninový vývar
Tymian čerstvý (alebo sušený)
Čili paprika – 1 ks
Citrón – ¼ ks
Petržlenová vňatka
maslo – 3 x 30 g
Základné potraviny
olivový olej
soľ
čierne korenie
slnečnicový olej
parmezán
Postup prípravy
1. Očistíme zeler, jablko a šalotku. Všetko nakrájame na drobno. Polku jablka ošetríme citrónom a môžeme ho zjesť ako dezert.
2. Zohrejeme hrniec s olivovým olejom.
3. Vyložíme si panenku z chladničky a odrežeme si 1 porciu. Zvyšok odložíme do chladničky.
4. Dáme restovať nadrobno nakrájanú šalotku. Pridáme zeler nakrájaný na kocky. Restujeme aj s vetvičkou tymianu, pridáme soľ a čierne korenie.
5. Pridáme vývar z predchádzajúceho dňa tesne nad povrch zeleru. Dusíme do mäkka za postupného pridávania vývaru.
6. Pridáme k zeleru jablko a ďalej varíme (spolu asi 15 min).
7. Zohrejeme si panvicu. Pridáme slnečnicový olej.
8. Panenku si rozrežeme pozdĺžne na polovicu, osolíme, okoreníme pridáme tymian a opečieme na panvici z oboch strán. Pridáme maslo, pokvapkáme citrónovou šťavou, odložíme a zakryjeme.
9. Zo zeleru si vyberieme tymian, pridáme podľa potreby vývar, dovaríme, pridáme maslo a rozmixujeme.
10. Výpek si zredukujeme s pridaním masla.
11. Mäso si nakrájame na tenké plátky.
12. Servírujeme. Na zelerovo–jablkové pyré si rozložíme plátky mäsa, polejeme zredukovaným vývarom. Posypeme petržlenovou vňaťou, čili papričkou pokrájanou na pásiky a hoblinami parmezánu.
Kategória: | 12. týždeň |
---|---|
jedlá: | hlavné jedlá |
procesy: | varenie |
suroviny: | mäso |
Položka bola vypredaná… |