Pečené batáty s fazuľou a jogurtovým dipom (4. deň)
Link na video TU
Ingrediencie:
Z nákupného zoznamu
Batát – 235 g
Červená fazuľa – 100 g
Tymian čerstvý
Červená paprika – Kápia – ½ ks
Jogurt grécky biely – 140 g
Citrón – ¼ ks
Petržlenová vňatka
Jarná cibuľka – 1/3 ks (zelená časť)
Základné potraviny
soľ
olivový olej
čierne korenie
rasca
červená mletá paprika
čili
balzamikový ocot
med
papier na pečenie
Postup prípravy
1. Dáme si zovrieť vodu na batát. Vodu osolíme.
2. Zohrejeme rúru na 220 C horné a spodné pečenie.
3. Batát očistíme a nakrájame na hranolky. Vložíme do vody a oblanšírujeme.
4. Fazuľu opláchneme studenou vodou a scedíme.
5. Prevarený batát scedíme a vložíme do misky. Pridáme scedenú fazuľu, soľ, čierne korenie, rascu, mletú papriku, čili, olivový olej a čerstvý tymian. Premiešame.
6. Nakrájame polovicu kápie na väčšie kúsky. Pridáme k batátu a premiešame.
7. Všetko rozložíme na plech vyložený papierom na pečenie. Pokvapkáme balzamikom.
8. Dáme piecť do vyhriatej rúry. Pečieme do zlata. Kontrolujeme.
9. Pripravíme si jogurtový dip.
10. Do misky dáme grécky jogurt, pridáme pol lyžičky medu, soľ, čierne korenie, citrónovú šťavu a väčšie množstvo nasekanej petržlenovej vňate a pár kvapiek olivového oleja. Rozmiešame.
11. Servírujeme. Posypeme nasekanou zelenou časťou cibuľky. Pokvapkáme olivovým olejom.
Kategória: | 19. týždeň |
---|---|
jedlá: | hlavné jedlá |
procesy: | pečenie |
suroviny: | zelenina |
Položka bola vypredaná… |