Pečené batáty s fazuľou a jogurtovým dipom (4. deň)

Link na video TU

Položka bola vypredaná…
Pečené batáty s fazuľou a jogurtovým dipom (4. deň)

Ingrediencie:

Z nákupného zoznamu

Batát – 235 g

Červená fazuľa – 100 g

Tymian čerstvý

Červená paprika – Kápia – ½ ks

Jogurt grécky biely – 140 g

Citrón – ¼ ks

Petržlenová vňatka

Jarná cibuľka – 1/3 ks (zelená časť)

Základné potraviny

soľ

olivový olej

čierne korenie

rasca

červená mletá paprika

čili

balzamikový ocot

med

papier na pečenie

Postup prípravy

1. Dáme si zovrieť vodu na batát. Vodu osolíme.

2. Zohrejeme rúru na 220 C horné a spodné pečenie.

3. Batát očistíme a nakrájame na hranolky. Vložíme do vody a oblanšírujeme.

4. Fazuľu opláchneme studenou vodou a scedíme.

5. Prevarený batát scedíme a vložíme do misky. Pridáme scedenú fazuľu, soľ, čierne korenie, rascu, mletú papriku, čili, olivový olej a čerstvý tymian. Premiešame.

6. Nakrájame polovicu kápie na väčšie kúsky. Pridáme k batátu a premiešame.

7. Všetko rozložíme na plech vyložený papierom na pečenie. Pokvapkáme balzamikom.

8. Dáme piecť do vyhriatej rúry. Pečieme do zlata. Kontrolujeme.

9. Pripravíme si jogurtový dip.

10. Do misky dáme grécky jogurt, pridáme pol lyžičky medu, soľ, čierne korenie, citrónovú šťavu a väčšie množstvo nasekanej petržlenovej vňate a pár kvapiek olivového oleja. Rozmiešame.

11. Servírujeme. Posypeme nasekanou zelenou časťou cibuľky. Pokvapkáme olivovým olejom.

Kategória: 19. týždeň
jedlá: hlavné jedlá
procesy: pečenie
suroviny: zelenina
Položka bola vypredaná…